Ιεράπετρα: Επανέρχονται για την επικινδυνότητα της οδού Κατράκη κάτοικοι και γονείς

8:32 π.μ. - Τετάρτη, 7 Ιουλίου 2021
08:07 π.μ. - Τετ, 07/32/2021
Image: Ιεράπετρα: Επανέρχονται για την επικινδυνότητα της οδού Κατράκη κάτοικοι και γονείς

Οι υποσχέσεις του Δημάρχου Θ. Καλαντζάκη

Η επικινδυνότητα της οδού Κατράκη που λειτουργεί ως οδός διπλής κατεύθυνσης και ποδηλατόδρομος χωρίς να έχει καν πεζοδρόμια τέθηκε σε συνάντηση κατοίκων της περιοχής και γονέων με τον Δήμαρχο Ιεράπετρας. Η λύση που προτάσσεται είναι η πεζοδρόμηση της οδού όπως άλλωστε προβλέπεται στην Κυκλοφοριακή μελέτη και αναμένεται να γίνουν ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η κα Αλίκη Ξανθάκη :"Αργά χθες το μεσημέρι μια μικρή ομάδα κατοίκων και γονιών, που ζητάμε την άμεση μέριμνα για την επικινδυνότητα της οδού Κατράκη, που λειτουργεί ως οδός διπλής κατεύθυνσης και ποδηλατόδρομος χωρίς να έχει καν πεζοδρόμια και έχοντας πλάτος από 2 ως 6 μέτρα, συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Ιεράπετρας, που μας κάλεσε να συζητήσουμε το πρόβλημα που ζούμε καθημερινά.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν η Διευθύντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας, δικηγόρος του Δήμου, αρμόδιοι δημοτικοί υπάλληλοι και συνεργάτες του δημάρχου.

Όπως μας επιβεβαίωσαν, σύμφωνα με την εγκεκριμένη Κυκλοφοριακή Μελέτη η συγκεκριμένη οδός είναι πεζόδρομος και κατέληξαν ότι η λειτουργία της ως πεζόδρομος θα είναι η πιο σύντομη διαδικασία για να έχουν τα παιδιά των γύρω σχολείων, ακαδημιών και αθλητικών σωματείων ασφαλές πέρασμα, κάτι που είναι και η δική μας προτεραιότητα.

Ο Δήμαρχος δεσμεύτηκε να στηρίξει το συμπέρασμα αυτό στην προσεχή συνεδρίαση της Επιτροπής Κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και στην ανάθεση μελέτης για τη διαμόρφωση του. Ανεξάρτητα από την πρόοδο έργων και μελετών, οι πολίτες ζητήσαμε άμεσα την εφαρμογή του εγκεκριμένου σχεδιασμού κάτι που ο κ. Καλαντζάκης μας διαβεβαίωσε ότι θα ισχύσει αμέσως μετά τη λήψη της σχετικής απόφασης της Επιτροπής".