Ιεράπετρα: Έκλεισε για 14 ημέρες τμήμα παιδικού σταθμού όπου βρέθηκε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

10:44 π.μ. - Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2021
10:02 π.μ. - Πέμ, 18/44/2021
Image: Ιεράπετρα: Έκλεισε για 14 ημέρες τμήμα παιδικού σταθμού όπου βρέθηκε ύποπτο κρούσμα κορωνοϊού

Σε αναμονή για το μοριακό τεστ - Σκέψεις για να κλείσει όλος ο βρεφονηπιακός σταθμός - Προληπτικά τεστ στους εργαζόμενους

Έκλεισε για 14 ημέρες το τμήμα του βρεφονηπιακού - παιδικού σταθμού της Αγίας Φωτεινής στην Ιεράπετρα μετά το rapid τεστ που έγινε χθες σε ένα 3χρονο παιδί το οποίο βρέθηκε θετικό. Τα αποτελέσματα του μοριακού τεστ αναμένονται σήμερα το μεσημέρι. Τα υπόλοιπα τμήματα του σταθμού δεν λειτουργούν μετά την απόφαση του Δημάρχου να παραμείνουν κλειστά όλα τα σχολεία του δήμου εξαιτίας των καιρικών συνθηκών.

Η πρόεδρος του ΝΠ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α Δήμου Ιεράπετρας κα Μαρία Σακαδάκη, μιλώντας στο hxonews.gr ανέφερε ότι υπάρχει συνεχής επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ για το πώς θα πρέπει να διαχειριστούν την κατάσταση. Το τμήμα θα παραμείνει 14 ημέρες κλειστό. Εάν το παιδί βγει θετικό μετά και το μοριακό τεστ τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο όλος ο βρεφονηπιακός σταθμός να κλείσει για 14 ημέρες. Επιπλέον σήμερα θα κάνουν τεστ τόσο η μητέρα του παιδιού όσο και στο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας που πηγαίνει στην Γ’ Τάξη του 3ου Δημοτικού Σχολείου. Η κα Σακαδάκη πρόσθεσε ότι τις προηγούμενες ημέρες αρκετά παιδιά απουσίαζαν γιατί ήταν άρρωστα και αυτό τους είχε ήδη προβληματίσει. Σε κάθε περίπτωση σήμερα θα γίνει απολύμανση σε όλο τον παιδικό σταθμό. Προληπτικά θα γίνουν τεστ την Κυριακή και τη Δευτέρα στο εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό.