Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο | Προτάσεις στήριξης των αγροτών της Ιεράπετρας

11:40 π.μ. - Τρίτη, 31 Μαρτίου 2020
11:03 π.μ. - Τρί, 31/40/2020
Image: Ιεράπετρα Δήμος Πρότυπο | Προτάσεις στήριξης των αγροτών της Ιεράπετρας

Προτάσεις της Παράταξης ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ για την αντιμετώπιση των έκτακτων συνθηκών και την στήριξη των Αγροτών της Ιεράπετρας

Άμεση ενίσχυση του πρωτογενή τομέα λήψη των απαραίτητων μέτρων στήριξης των πληττόμενων παραγωγών. Για το λόγο αυτό προτείνουμε και καλούμε την Κυβέρνηση να συμπεριλάβει άμεσα μέτρα για την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες του τόπου μας.

1) Χορήγηση άτοκων δανείων ως κεφάλαια κίνησης με την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου. Ρυθμίσεις για την καταβολή των μη εξυπηρετούμενων δανείων μέχρι τον Ιούνιο του 2021, αξιοποιώντας αντίστοιχα διαθέσιμα τραπεζιτικά εργαλεία

2) Απαλοιφή οφειλών και Δημοτικών τελών, ηλεκτρικού ρεύματος, νερού άρδευσης (ΤΟΕΒ). Πάγωμα οφειλών προς το ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία μέχρι 2021και μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τουλάχιστον κατά 50% .

3) Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο προσαρμογή της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής στα νέα δεδομένα, λήψη μέτρων έκτακτης ανάγκης για τη δημιουργία των απαραίτητων μέσων ενίσχυσης του αγρο-διατροφικού τομέα , αύξηση των κοινοτικών ενισχύσεων, καταγραφή των μη διατιθέμενων προϊόντων και αποζημίωση τους.

4) Ανάλογα μέτρα στήριξης για τους κτηνοτρόφους, πτηνοτρόφους, μελισσοκόμους και αλιείς.

5) Παροχή κινήτρων στο ανθρώπινο δυναμικό (εργάτες γης) των κατά τόπους περιοχών της υπαίθρου (Ο.Α.Ε.Δ).

6) Μείωση του Φ.Π.Α σε όλα γεωργικά εφόδια τουλάχιστον στο 13%.

7) Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για το 2019, ενεργοποίηση του Μεταφορικού ισοδύναμου.

8) Απαγόρευση εισαγωγών νωπών αγροτικών προϊόντων από χώρες εκτός Ε.Ε. και ελεύθερη διακίνηση σε όλες τις περιφέρειες της Χώρας των παραγωγών λαϊκών αγορών της περιοχής μας.