Ιεράπετρα: Απέσπασε από ηλικιωμένη 4.000€ προσποιούμενος υπάλληλο του λογιστικού γραφείου του Γ. Γουλιδάκη

10:54 π.μ. - Παρασκευή, 12 Ιουλίου 2024
10:07 π.μ. - Παρ, 12/54/2024
Image: Ιεράπετρα: Απέσπασε από ηλικιωμένη 4.000€ προσποιούμενος υπάλληλο του λογιστικού γραφείου του Γ. Γουλιδάκη

Ο κ. Γιάννης Γουλιδάκης, οικονομολόγος, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για επιτήδειους οι οποίοι χρησιμοποιώντας το λογιστικό του γραφείο, εξαπάτησαν ηλικιωμένη πελάτισσα και της απέσπασαν το ποσό των 4.000 ευρώ

Όπως είπε ο κ. Γουλιδάκης, αυτού του είδους οι απάτες έχουν καταλήξει να είναι επάγγελμα για ορισμένους απατεώνες οι οποίοι στοχεύουν κυρίως σε ευπαθείς ομάδες. Τους τελευταίους έξι μήνες έχουν αναφερθεί αρκετά αντίστοιχα περιστατικά στο νομό μας με πολλά λογιστικά γραφεία να έχουν προβεί σε ανακοινώσεις προς ενημέρωση των πελατών τους.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση θύμα ήταν μία ηλικιωμένη πελάτισσα του γραφείου του κ. Γουλιδάκη και η μεταφορά χρημάτων δεν είχε να κάνει με μεταφορά από λογαριασμό σε λογαριασμό αλλά με κατάθεση μετρητών σε εταιρία μεταφοράς χρημάτων. Όπως είπε ο κ. Γουλιδάκης, η συγκεκριμένη κυρία αποτελεί πελάτισσα του γραφείου εδώ και πολλά χρόνια και έτσι γνωρίζει αρκετά καλά τους υπαλλήλους του γραφείου. Στις 14:30 το μεσημέρι, ώρα που η κυρία είναι συνήθως μόνη της, χτύπησε το τηλέφωνό της. Στο τηλέφωνο ήταν ο υποτιθέμενος υπάλληλος του κ. Γουλιδάκη, ο οποίος μάλιστα γνώριζε και χρησιμοποίησε το όνομα του πραγματικού υπαλλήλου, και μαζί με τον συνεργό του έδωσαν στην κυρία να καταλάβει ότι στο τηλέφωνο ήταν ο κ. Γουλιδάκης με τον υπάλληλό του. Ο υποτιθέμενος υπάλληλος την ενημέρωσε ότι δικαιούται ένα επίδομα και η κυρία του είπε ότι αφού είναι από το γραφείο του κ. Γουλιδάκη να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να λάβει το επίδομα. Μετά από λίγο την κάλεσε λέγοντάς της ότι έκανε τις απαραίτητες ενέργειες αλλά δυστυχώς έκανε ένα τραγικό λάθος και ότι αντί να της μεταφέρει στον λογαριασμό τα 250 ευρώ της μετέφερε 6.250 ευρώ και ότι αυτό θα είναι λόγος να χάσει τη δουλειά του και να έχει πρόβλημα με τον κ. Γουλιδάκη και της ζήτησε, έχοντας αποκτήσει οικειότητα μέσω των τηλεφωνημάτων, να προσπαθήσει να βάλει μερικά χρήματα ώστε να μετριαστεί το κακό να διορθωθεί το λάθος στο σύστημα με το δεδομένο ότι σήμερα θα της επέστρεφε τα χρήματα. Σκεπτόμενη να βοηθήσει ώστε να μην χάσει ο υπάλληλος την δουλειά του τον ρώτησε τι ήθελε να κάνει. Της είπε λοιπόν ότι θα στείλει ταξί να την πάρει από το σπίτι και να πάει να κάνει μία κατάθεση 2.000 ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρία μεταφοράς χρημάτων της πόλη μας. Ο απατεώνας ήταν απόλυτα χειριστικός καθώς δεν σταμάτησε να της τηλεφωνεί και να την κατευθύνει σε κάθε βήμα. Όταν η κυρία κατέβηκε στην ταχυμεταφορική, ακολουθώντας τις οδηγίες του, έδωσε το τηλέφωνό της στον υπάλληλο της ταχυμεταφορικής και ο απατεώνας λέγοντας ότι είναι ανιψιός της κατάφερε να ολοκληρωθεί η κατάθεση των μετρητών. Στην συνέχεια, η κυρία επέστρεψε σπίτι της όπου δέχτηκε και άλλο τηλεφώνημα και με την ίδια χειριστικότητα, λέγοντας ότι θα καταστραφεί και θα χάσει τη δουλειά του καθώς δεν μπορεί να διορθώσει το λάθος την έπεισα να πάει ξανά και να καταθέσει άλλες 2.000 ευρώ. Το ταξί αυτή την φορά δεν την περίμενε οπότε η κυρία αναγκάστηκε να επιστρέψει με τα πόδια σπίτι. Κουρασμένη καθώς ήταν λόγω και κάποιου θέματος υγείας που την ταλαιπωρεί αυτό τον καιρό άρχισε να δυσφορεί. Όταν επέστρεψε σπίτι δέχτηκε και άλλο τηλεφώνημα το οποίο της ζητούσε να καταθέσει άλλες 2.000 ευρώ. Η κυρία αντέδρασε στο τρίτο τηλεφώνημα και του είπε ότι δεν είχε άλλα χρήματα, επικοινώνησε με τα παιδιά της και κατάλαβε πιά ότι επρόκειτο για απάτη.

Η οικογένεια της ηλικιωμένης κυρίας κατέφυγε στο αστυνομικό τμήμα της πόλης μας και στην συνέχεια βρέθηκε εκεί και ο κ. Γουλιδάκης. Αυτό που περιμένουν τώρα είναι να βρεθεί σε ποια πόλη πήγαν τα χρήματα. Έχοντας στο μυαλό τους ότι ζούμε σε μία πόλη που όλοι γνωριζόμαστε και ότι οι απατεώνες γνώριζαν λεπτομέρειες τόσο για τη ζωή της συγκεκριμένης κυρίας όσο και τα ονόματα των υπαλλήλων του κ. Γουλιδάκη, δεν αποκλείεται οι απατεώνες να είναι γνωστοί ή να προέρχονται από το περιβάλλον της συγκεκριμένης κυρίας.

Κλείνοντας, ο κ. Γουλιδάκης είπε ότι οι μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν αυτοί οι απατεώνες κινούνται σε συγκεκριμένο εύρος και τόνισε την ανάγκη ενημέρωσης των ηλικιωμένων πάνω σε θέματα τέτοιων απατών προς αποφυγή αντίστοιχων καταστάσεων. Τέλος, το γραφείο του κ. Γουλιδάκη θα προβεί σε όλες τις νόμιμες διαδικασίες ώστε σε περίπτωση που βρεθούν οι απατεώνες να διεκδικήσει όλα όσα ορίζει η νομοθεσία.

-

* εξωτερική φωτογραφία αρχείου