Ιεράπετρα: Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη σκουπιδιών έξω από τους κάδους

10:37 π.μ. - Πέμπτη, 8 Μαρτίου 2018
10:03 π.μ. - Πέμ, 08/37/2018
Image: Ιεράπετρα: Απαγορεύεται αυστηρά η ρίψη σκουπιδιών έξω από τους κάδους

Σεβαστείτε το περιβάλλον - Το μήνυμα της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Ιεράπετρας

Η καθαριότητα και η προστασία του περιβάλλοντος είναι κοινωνικά αγαθά και επιτυγχάνονται με τη συνεχή συνεργασία πολιτών – κατοίκων και του Δήμου.
    Ο  Δήμος Ιεράπετρας  κάνει έκκληση στους πολίτες, να βγάζουν τα απορρίμματά τους κατά τις βραδινές ώρες και τα εμπορικά καταστήματα και γραφεία μετά το κλείσιμό τους.
   Επισημαίνουμε ότι ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ  η απόρριψη  παντός είδους  απορριμμάτων  έξω  και γύρω  από τους κάδους  καθαριότητας και  ανακύκλωσης. Τα απορρίμματα θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλες απορριμμάτων και να απορρίπτονται εντός των κάδων. Αν πρόκειται για ανακυκλώσιμα υλικά θα πρέπει να απορρίπτονται εντός των μπλε κάδων και σε όσο το δυνατόν μικρότερο όγκο, δηλαδή αν πρόκειται για κούτες θα πρέπει να τις σπάτε. Αν πρόκειται για γυάλινα μπουκάλια αυτά θα πρέπει να απορρίπτονται αποκλειστικά και μόνο στους ειδικούς μπλε κώδωνες.
   ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ  να  τοποθετούνται  μέσα στους κάδους, γύρω από αυτούς ή σε ρέματα, πεζοδρόμια ή στην άκρη του δρόμου, κλαδιά, φυτικά υπολείμματα θερμοκηπίων, σίδερα, πέτρες, μπάζα , γενικά οικοδομικά υλικά, ηλεκτρικές συσκευές, στρώματα, έπιπλα, λίπη – έλαια, στάχτη και γενικά ό,τι δημιουργεί  προβλήματα   στα  συνεργεία  και  καταστρέφει  τα μηχανήματα   αποκομιδής. Για τα ανωτέρω  υλικά  οι πολίτες θα πρέπει να έρχονται σε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητας  (τηλ. 2842340410-411).
   Όσα  φορτηγά, μηχανήματα και προσωπικό  και αν έχει ο Δήμος , ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΟΥΝ , αφού μόλις καθαριστεί ο κάθε χώρος ΑΜΕΣΑ  επαναλαμβάνεται η ρύπανσή του.
   Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, ο Δήμος βρίσκεται στη δυσάρεστη θέση να προχωρήσει στην εφαρμογή αυστηρών μέτρων και επιβολή κυρώσεων για τους παραβάτες.
   Παρακαλούμε πολύ σεβαστείτε το περιβάλλον.
   Η ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΝΑΙ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ , ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ .
 
Η Αντιδήμαρχος
Μαρία Ρουμελιωτάκη