Ιδρύθηκε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

9:40 π.μ. - Τετάρτη, 21 Ιουλίου 2021
09:07 π.μ. - Τετ, 21/40/2021
Image: Ιδρύθηκε Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου

Στις 15 Ιουλίου η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε την ιδρυτική συνέλευση της οργάνωσης στον Άγιο Νικόλαο, παρουσία του Γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Σωτήρη Αλεξίου.

Σε μια περίοδο όξυνσης των ακραίων συντηρητικών πολιτικών που εφαρμόζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ, είναι αναγκαίο να οργανώσουμε τον αγώνα των νέων για να σταματήσουμε την ακροδεξιά κατρακύλα και την εξυπηρέτηση των οικονομικών ελίτ σε βάρος μας.

Το επόμενο διάστημα στοχεύουμε να συναντηθούμε με εκατοντάδες νέους-ες σε όλο τον νομό με σκοπό να αγωνιστούμε μαζί για να υπερασπιστούμε τις ανάγκες μας.

Επιδιώκουμε να διαμορφώσουμε έναν καινούριο τύπο σχέσεων των νέων με την πολιτική, με άμεση συμμετοχή και παρέμβαση, κόντρα στις πελατειακές λογικές που διακατέχουν άλλα κόμματα.

Θα προσπαθήσουμε να αναπτύξουμε πρωτοπόρα δράση και παρέμβαση σε μία σειρά ζητημάτων που απασχολούν τους νέους της περιοχής, όπως η αντιμετώπιση της κρίσης του Κορονοϊού, η ανεργία των νέων, η προστασία του περιβάλλοντος, ο πρωτογενής τομέας, η υπεράσπιση της εργασίας και φυσικά της δημόσιας-δωρεάν εκπαίδευσης.

Θέλουμε να δώσουμε ένα προοδευτικό και ριζοσπαστικό περιεχόμενο στους μικρούς και μεγάλους πολιτικούς αγώνες της εποχής μας προκειμένου να δημιουργήσουμε τον νέο κόσμο, στον οποίο εμείς, η γενιά μας και οι επόμενες γενιές θα κληθούν να ζήσουν και να δημιουργήσουν.

Είμαστε εδώ για να δώσουμε φωνή και έκφραση σε κάθε νέο άνθρωπο που βιώνει τα ίδια αδιέξοδα με εμάς, αλλά παράλληλα πιστεύει ότι τα πράγματα μπορούν και πρέπει να πάνε αλλιώς. Προσκαλούμε κάθε νέο/α χωρίς διακρίσεις, ηλικίας από 15 έως 32 χρονών, να συμμετέχει μαζί μας σε αυτό το νέο ξεκίνημα!