Ιατροδικαστής για τα τραύματα του Ζάχου στην ιδιωτική δομή ΑΜΕΑ

12:04 μ.μ. - Τρίτη, 27 Φεβρουαρίου 2024
12:02 μ.μ. - Τρί, 27/04/2024
Image: Ιατροδικαστής για τα τραύματα του Ζάχου στην ιδιωτική δομή ΑΜΕΑ

Τον ιατροδικαστή συνόδευαν αστυνομικοί του τμήματος Ιεράπετρας μετά από εντολή εισαγγελέα – Η αρμόδια αντιδήμαρχος Φ. Περακάκη στον Ηχώ 99,8

Με αφορμή το περιστατικό που συνέβη την προηγούμενη εβδομάδα όπου ένα παιδί ΑΜΕΑ από την δομή «Μετάβασις» νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο Ιεράπετρας με τραύματα, κατέφτασε χθες ιατροδικαστής συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

hxonews

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, κ. Περακάκη, μίλησε στον Ηχώ 99,8 για αυτό το περιστατικό παρόλο που δεν είναι αρμόδιος ο Δήμος Ιεράπετρας για την συγκεκριμένη δομή.

Αναλυτικότερα, χθες ήρθε ιατροδικαστής με συνοδεία αστυνομικών προκειμένου να εξετάσει τα τραύματα του παιδιού που οδηγήθηκε στο νοσοκομείο προ ολίγων ημερών. Ο ιατροδικαστής ήρθε έπειτα από εντολή εισαγγελέα. «Είναι πιθανό να εξέτασε και τα υπόλοιπα παιδιά για να έχει μια γενική εικόνα για την κατάσταση που επικρατεί πίσω από τις πόρτες της δομής.»

Η κ. Περακάκη τόνισε πως η δομή πλέον λειτουργεί χωρίς άδεια. «Είμαστε μια ευαισθητοποιημένη κοινωνία και δεν μπορώ να δεχτώ πως λειτουργεί μια τέτοια δομή στην πόλη. Αν ήταν στην κυριότητα του Δήμου, δεν θα υπήρχαν αυτά τα αποτελέσματα.»

Κλείνοντας, η αντιδήμαρχος έκανε έκκληση στους γονείς των παιδιών αυτών να απομακρύνουν τα παιδιά τους από την συγκεκριμένη δομή και να ψάξουν για άλλη δομή που να τους εξυπηρετεί.