Η Χίσλοπ στηρίζει υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας στην UNESCO

9:43 π.μ. - Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου 2018
09:10 π.μ. - Τετ, 10/43/2018
Image: Η Χίσλοπ στηρίζει υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας στην UNESCO

Υπέρ της υποψηφιότητας της Σπιναλόγκας στην UNESCO η Victoria Hislop

Την πρόθεσή της να στηρίξει την υποψηφιότητα της Σπινάλογκας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO εξέφρασε χθες η επίτιμη δημότης του Δήμου Αγίου Νικολάου, συγγραφέας Βικτόρια Χίσλοπ, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο κ. Αντώνη Ζερβό.
 
Η κ. Χίσλοπ, μόνιμη κάτοικος του Αγίου Νικολάου τα προηγούμενα χρόνια, με το βιβλίο της “Το Νησί”, το πιο δημοφιλές βιβλίο για το 2007, που πούλησε εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως (τα δικαιώματα του βιβλίου έχουν πουληθεί σε 22 χώρες), γυρίστηκε σε ταινία από τον τηλεοπτικό σταθμό Mega και γνώρισε διθυραμβικά σχόλια από δημοσιογράφους, κριτικούς και πολιτικούς, δήλωσε στον δήμαρχο Αγίου Νικολάου ότι στα διεθνή forum που στο εξής θα συμμετέχει θα στηρίξει την προσπάθεια της δημοτικής Αρχής για την ένταξη της νησίδας στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.
 
Αξίζει να σημειώσουμε ότι, με αφορμή τη γνωστοποίηση της παράδοσης του φακέλου για την υποψηφιότητα της Σπιναλόγκας στα Μνημεία της UNESCO (27 Ιανουαρίου 2018), ο Δήμος - όπως έκανε γνωστό ο κ. Ζερβός - θα έρθει σε επαφή με προβεβλημένους πολίτες αλλά και με τους εκπροσώπους των εθνικών επιτροπών της UNESCO ανά τον κόσμο, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος που έχει τεθεί.
 
Όπως υπογράμμισε ο κ. Ζερβός, «ένας από τους πλέον ενδεδειγμένους ανθρώπους που έμπρακτα έχουν αποδείξει την αγάπη τους για τον Άγιο Νικόλαο είναι η κ. Βικτόρια Χίσλοπ, η οποία με την προσωπική εργασία της και την τεκμηρίωση ιστορικών γεγονότων έβαλε το νησί στο “κάδρο” που θα έπρεπε να είναι, συμμετέχοντας ενεργά έως σήμερα στην πολύχρονη προσπάθεια του Δήμου και του υπουργείου Πολιτισμού για την ένταξη του μνημείου».
 
Ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, κάνοντας επίσης γνωστή την πρόθεση της συγγραφέως να γίνει δημότης της πόλης, της προσέφερε το νέο φωτογραφικό Λεύκωμα του Δήμου, καθώς και τη μινιατούρα του γλυπτού των αδελφών Σωτηριάδη (το συγκεκριμένο έργο κοσμεί την είσοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, μετά από δωρεά του Δήμου).
 
Την κ. Χίσλοπ συνόδευσε στον Δήμο ο συνεργάτης της κ. Στέλιος Κτενιαδάκης.
 
 
neakriti.gr