Η συνέντευξη Μητσοτάκη που ο ίδιος ήθελε να δημοσιοποιηθεί μετά τον θάνατό του (βίντεο)

10:48 π.μ. - Παρασκευή, 6 Ιανουαρίου 2017
10:01 π.μ. - Παρ, 06/48/2017
Image: Η συνέντευξη Μητσοτάκη που ο ίδιος ήθελε να δημοσιοποιηθεί μετά τον θάνατό του (βίντεο)

Ένα απόσπασμα από συνέντευξη που είχε δώσει ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης πριν από δέκα χρόνια στον Αλέξη Παπαχελά, υπό τον όρο αυτή να δοθεί στη δημοσιότητα μετά τον θάνατό του

Μετέδωσε χθες ο ΣΚΑΪ στην εκπομπή “Ιστορίες”.
Στο απόσπασμα αυτό από τη συνέντευξη, η οποία στο σύνολό της κράτησε περίπου 30 ώρες, ο πρώην πρωθυπουργός ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την κυβέρνησή του την “έριξαν” τα ιδιωτικά συμφέροντα, με αιχμή τον ΟΤΕ, ενώ σχολίασε ότι η καραμανλική πτέρυγα ποτέ δεν τον στήριξε στην κυβερνητική του προσπάθεια, καθώς “δεν συμφωνούσε τουλάχιστον στην έκταση και τους ρυθμούς που εγώ ήθελα”.
«Το θέμα του ΟΤΕ δεν ήταν μείζον θέμα, το θέμα του ΟΤΕ ήταν μείζον και κατέληξε να είναι μείζον, διότι ενεπλέκοντο τα ιδιωτικά συμφέροντα τα οποία σε τελική ανάλυση έριξαν την κυβέρνηση”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι η κυβέρνησή του δε συμβιβάστηκε καθόλου και είχε το θάρρος να παίρνει τις αποφάσεις που ωφελούσαν τον τόπο.
Για τον τρόπο με τον οποίο κυβέρνησε, σημείωσε: “Η κυβέρνηση αυτή ήμουν εγώ, μπορώ να το πω. Η πραγματικότητα είναι αυτή: οι υπουργοί δεν λειτουργούσαν μόνοι τους, κανένας υπουργός, οι πρωτοβουλίες ήταν 100% δικές μου. Εγώ τουλάχιστον κυβερνούσα διαφορετικά απ' ό,τι τώρα κυβερνάται ο τόπος, δηλαδή το πρωί που πήγαινα είχα την γενική εικόνα του τόπου και έπαιρνα στο κόκκινο τηλέφωνο δύο, τρεις, πέντε, όσους χρειαζόταν υπουργούς, για να τους πω τι να κάνουν, διηύθυνα σαν το μαέστρο της ορχήστρας, διηύθυνα και τον υπουργό και τον υφυπουργό και πολλές φορές κατέβαινα και παρακάτω, σε προέδρους ή γενικούς διευθυντές ή συγκαλούσα συσκέψεις, ή πήγαινα στα υπουργεία”.


 
 
 
Πηγή: KoutiPandoras.gr