Η πρώτη μηχανή αναζήτησης αγοράς και πώλησης αγροτικών προϊόντων από το internet

8:38 π.μ. - Τετάρτη, 24 Ιουλίου 2019
08:07 π.μ. - Τετ, 24/38/2019
Image: Η πρώτη μηχανή αναζήτησης αγοράς και πώλησης αγροτικών προϊόντων από το internet

Μια μηχανή αναζήτησης, που αντί για πληροφορίες δίνει ως αποτέλεσμα τα διαθέσιμα αγροτικά προϊόντα που μπορεί να βρει κάποιος στην περιοχή του, έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα από τον Γιάννη Ζαχαριουδάκη και τη Σέβη Παπαγούρα

Μια μηχανή αναζήτησης, που αντί για πληροφορίες δίνει ως αποτέλεσμα τα διαθέσιμα αγροτικά προϊόντα που μπορεί να βρει κάποιος στην περιοχή του, έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα από τον Γιάννη Ζαχαριουδάκη και τη Σέβη Παπαγούρα. Η μηχανή αναζήτησης με το όνομα Delicrop επιτρέπει σε κάθε παραγωγό από οποιαδήποτε περιοχή να εισάγει τα προϊόντα του στην πλατφόρμα και σε κάθε καταναλωτή να αναζητήσει τα προϊόντα που επιθυμεί και να έρθει απευθείας σε επαφή με τον παραγωγό για να τα παραλάβει. Ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης, μιλώντας στην «ΥΧ», αναφέρει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας, την ανταπόκριση των καταναλωτών, αλλά και μία νέα υπηρεσία καταχώρισης αιτήματος προσφοράς και ζήτησης εργασίας που υπάρχει μέσω της πλατφόρμας.
 
Τι είναι το Delicrop και για ποιον λόγο δημιουργήθηκε;
 
Το «Delicrop.com» είναι η πρώτη, και μέχρι στιγμής μοναδική, μηχανή αναζήτησης για προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής παγκόσμιας εμβέλειας. Πρόκειται για μια διαδικτυακή πλατφόρμα με βασική επιδίωξη την άμεση «σύνδεση» παραγωγού με καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες. Η ιδέα ξεκίνησε στις αρχές του 2015 και παρέμεινε ως ιδέα έως τα μέσα του 2017, όταν βρέθηκαν τα κατάλληλα άτομα για να ξεκινήσει η ανάπτυξη και να υλοποιηθεί το έργο. Η πρώτη επίσημη εμφάνιση στο διαδίκτυο πραγματοποιήθηκε στα τέλη του 2017 και, παράλληλα, ξεκίνησαν οι βασικές διαδικασίες προώθησης. Μετά χαράς υποδεχτήκαμε τον πρώτο κόσμο στην ιστοσελίδα μας (από παραγωγούς και καταναλωτές), γεμίζοντάς μας έτσι με ηθική ικανοποίηση και δύναμη, ώστε να συνεχίσουμε σε επόμενα βήματα. Οι λόγοι που οδήγησαν στην κατασκευή του έργου σχετίζονται με την κατάσταση αναφορικά με τον πρωτογενή τομέα στην Ελλάδα, κυρίως σε περίοδο κρίσης. Ο πρωτογενής τομέας είναι βασικός πυλώνας σε μια χώρα και εκεί εστιάσαμε.
Ο Γιάννης Ζαχαριουδάκης, αναφέρει τον τρόπο λειτουργίας της πλατφόρμας
 
Πώς λειτουργεί και πώς λύνεται το πρόβλημα μεταφοράς των προϊόντων;
 
Ο παραγωγός δημιουργεί τον λογαριασμό του στον ιστότοπο, «ανεβάζει» προϊόντα και αυτά διατίθενται προς εμφάνιση στο κοινό και στους καταναλωτές.
Παράλληλα, η πολιτική που ακολουθούμε έως τώρα είναι η μη μεσολάβησή μας στις δραστηριότητες αγοραπωλησιών μεταξύ των ενδιαφερομένων, χωρίς να εφαρμόζεται κάποια προμήθεια στις συναλλαγές τους, καθιστώντας έτσι ελεύθερους τους παραγωγούς και καταναλωτές να ολοκληρώσουν την αγοραπωλησία με όποιον τρόπο πληρωμής και αποστολής επιθυμούν, έπειτα από μεταξύ τους συνεννόηση, σύμφωνα πάντα με νόμιμες διαδικασίες, όπως αναγράφονται και στους όρους χρήσης του ιστοτόπου. Ως μελλοντικά μας σχέδια έχουμε την ανακάλυψη νέων τρόπων, με τους οποίους θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε και να κάνουμε πιο εύκολη την αποστολή των προϊόντων από τους παραγωγούς στους καταναλωτές ή τη διάθεσή τους στο εξωτερικό. Επίσης, μια βασική υπηρεσία που δημιουργήθηκε πρόσφατα είναι η προσφορά και η ζήτηση, όχι μόνο σε προϊόντα πρωτογενούς παραγωγής, αλλά και σε εργασία. Με λίγα λόγια, μπορεί κάποιος να καταχωρίσει αίτημα προσφοράς ή ζήτησης εργασίας και ένας εσωτερικός μηχανισμός αναλαμβάνει την προβολή του αιτήματος αυτού στον ιστότοπο.
 
 
kritiworld.gr