Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ- Οι ελλείψεις στην Κρήτη

10:15 π.μ. - Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2016
10:08 π.μ. - Πέμ, 11/15/2016
Image: Η ΠΟΕΔΗΝ κατέθεσε Μηνυτήρια Αναφορά στον Πρόεδρο και Αντιπρόεδρο του ΕΚΑΒ- Οι ελλείψεις στην Κρήτη

Στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, απευθήνθηκε η πανελλήνια ομοσπονδία εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) για τα προβλήματα του ΕΚΑΒ, για τα οποία κατέθεσε μήνυση

H ΠΟΕΔΗΝ ξεκινάει τη μηνυτήρια αναφορά της - στην οποία γίνεται λόγος αναλυτικά για τις ελλείψεις σε επίπεδο Κρήτης- γράφοντας: «Ζητάμε να διευρυνθούν οι ποινικές ευθύνες σε βάρος του Προέδρου και του Αντιπροέδρου του ΕΚΑΒ, οι οποίοι με πράξεις και παραλήψεις θέτουν κατ’ εξακολούθηση σε κίνδυνο την ζωή των Ασθενών.
 
Καταθέτουμε συγκεκριμένα περιστατικά που κινδύνεψε η ζωή τους ή έχασαν τη ζωή τους επειδή το ΕΚΑΒ δεν διασφάλισε την έγκαιρη διακομιδή τους σε Υγειονομική Μονάδα».
 
«ΝΟΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ – ΖΩΝΙΑΝΑ: Το τραγικό περιστατικό που συνέβη στα Ζωνιανά την περασμένη εβδομάδα αναδεικνύει τις τεράστιες ελλείψεις του ΕΣΥ στην Κρήτη. Μητέρα και κόρη 2 ετών εμπλέκονται σε τροχαίο ατύχημα. Δεν κλήθηκε Ασθενοφόρο αν και δεν υπήρχε στη βάρδια. Ακολούθησε αγώνας δρόμου με ανθρώπους που βρέθηκαν στο σημείο του τροχαίου, να μεταφέρουν με κομμένη την ανάσα το 2χρονο κοριτσάκι και τη μητέρα του στο Κ.Υ. Ανωγείων.
 
Το κοριτσάκι ήταν ήδη νεκρό, όταν έφτασε στο Κ.Υ. Ανωγείων. Εάν όμως χρειαζόταν να μεταφερθεί επειγόντως σε Νοσοκομείο, όπως τελικά χρειάστηκε η μητέρα του, έπρεπε να έρθει ασθενοφόρο από το Ηράκλειο (40 λεπτά). Έτσι και αλλιώς ήταν καταδικασμένο. ΤΡΑΓΙΚΟ!!!
 
Η μητέρα τραυματισμένη στο Κέντρο Υγείας περίμενε ασθενοφόρο από το Ηράκλειο (40 λεπτά), καθώς στον Τομέα ΕΚΑΒ Ανωγείων δεν υπήρχε βάρδια. Έχουν απομείνει μόνο 5 διασώστες και χρειάζονται τουλάχιστον 10 για να υπάρχει κάλυψη σε 24ωρη βάση.
 
ΝΟΜΟΣ ΛΑΣΙΘΙΟΥ: Στον Τομέα ΕΚΑΒ Σητείας έχουν απομείνει 6 Διασώστες/ Πληρώματα Ασθενοφόρων. Χρειάζονται τουλάχιστον 10 για να υπάρχει 24ωρη κάλυψη με ΕΚΑΒ. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Καλείτε Ασθενοφόρο από Ιεράπετρα ή Άγιο Νικόλαο που για να φτάσει στα χωριά της Σητείας καθυστερεί 1,5 ώρα. Σύντομα θα θρηνήσουμε και εκεί ανθρώπινες ζωές. Οι ευθύνες ανήκουν εξολοκλήρου στους Υπουργούς Υγείας και την ανεκδιήγητη Διοίκηση του ΕΚΑΒ.
 
ΝΟΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ: Πρόσφατα στον νομό Χανίων έγιναν μεγαλοπρεπή εγκαίνια από τον Αναπληρωτή Υπουργό κο Πολάκη, Τομέα ΕΚΑΒ στον Καβρό-Αποκόρωνα. Ξέχασε όμως ο Πολάκης ότι οι τομείς του ΕΚΑΒ πρέπει να στελεχώνονται με Διασώστες/ Πληρώματα Ασθενοφόρων, προκειμένου να ανταποκρίνονται στο ρόλο τους. Στον τομέα που εγκαινίασε ο κος Πολάκης δεν υπάρχει κανένας Διασώστης. Οι διακομιδές γίνονται με ασθενοφόρο που καλείται είτε από τα Χανιά (40 λεπτά), είτε από το Ρέθυμνο (40 λεπτά). Με μαντινάδες κε Πολάκη δεν φτιάχνει η υγεία, ούτε εξυψώνεται το φρόνημα των Κρητικών. Κάνουν εγκαίνια Τομέων του ΕΚΑΒ για τα μάτια του κόσμου!
 
Για τα ψηφαλάκια του Πολάκη ρε γαμώτο!!!», αναφερει η επιστολή