Η Pizza Hut στο Ισραήλ «αστειεύεται» με την απεργία πείνας των Παλαιστινίων

7:44 μ.μ. - Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2017
07:10 μ.μ. - Πέμ, 05/44/2017
Image: Η Pizza Hut στο Ισραήλ «αστειεύεται» με την απεργία πείνας των Παλαιστινίων

«Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα hut;»

Ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε η Pizza Hut στο Ισραήλ σε διαφήμιση της αναφερόμενη στην απεργία πείνας του Μαρουάν Μπαργκούτι και προκαλώντας πληθώρα αρνητικών αντιδράσεων. Παλαιστίνιοι και αλληλέγγυοι διεθνώς καλούν σε μποϊκοτάζ στην αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα.
 
Με την ατάκα «Μπαργκούτι, αν είναι να σπάσεις την απεργία δεν είναι καλύτερο με μία πίτσα hut;» η Pizza Hut στο Ισραήλ έκανε διαφήμιση την απεργία πείνας εδώ και τρεις περίπου εβδομάδων του Μαρουάν Μπαργκούτι, ηγέτη της Φατάχ που ζει στη φυλακή 15 χρόνια τώρα, και χιλίων πεντακοσίων ακόμη Παλαιστίνιων κρατουμένων στις Ισραηλινές φυλακές.
 
Η Pizza Hut με ανάρτησή της στο Facebook δημοσίευσε μια φωτογραφία του πρωτεργάτη της απεργίας Μ.Μπαργούτι, παρμένη από βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα η ισραηλινή φυλακή, που υποστηρίζει ότι είχε σπάσει την απεργία πείνας για να φάει μπισκότα και καραμέλα. 
 
Οι Παλαιστίνιοι καλούν σε μποϊκοτάζ στην αμερικανική πολυεθνική αλυσίδα και στο Twitter, έχει ξεκινήσει εκστρατεία, χρησιμοποιώντας το hashtag #Boycott_PizzaHut. Η οικογένειά του και οι Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι ισχυρίζονται ότι το βίντεο είναι τραβηγμένο στο παρελθόν, τουλάχιστον δέκα χρόνια πριν, όταν δεν υπήρχε απεργία πείνας, φτιάχτηκε και προωθήθηκε για να αποδομήσει τον παλαιστίνιο ηγέτη και να σπάσει το ηθικό των απεργών πείνας.
 
Η δημοσίευση στο Facebook της Pizza Hut του Ισραήλ λίγες ώρες αργότερα κατέβηκε. «Ήταν εντελώς ακατάλληλη και δεν αντανακλά τις αξίες της εταιρείας μας», δήλωσε εκπρόσωπος της Pizza Hutt στο AFP.  «Λυπούμαστε πραγματικά για κάθε κακό που μπορεί να προκάλεσε αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.
 
 
 
Πηγή: thepressproject.gr