Η Περιφέρεια Κρήτης στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα

12:15 μ.μ. - Τετάρτη, 12 Δεκεμβρίου 2018
12:12 μ.μ. - Τετ, 12/15/2018
Image: Η Περιφέρεια Κρήτης στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας στην Αθήνα

Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης

Στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού και Προϊόντων Μέλισσας, στο Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας, στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Κρήτης όπου Κρήτες παραγωγοί, είχαν την ευκαιρία – σε ένα ενιαίο περίπτερο – να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας, κρητικό μέλι, τόσο στο καταναλωτικό κοινό, όσο και σε επαγγελματίες. Το Φεστιβάλ, όπως είναι γνωστό, αποτελεί κάθε χρόνο τόπος συνάντησης για τους παραγωγούς του κλάδου, με επιχειρήσεις, οι οποίες εμπορεύονται προϊόντα μελιού, αλυσίδες σούπερ μάρκετ, επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, καταστήματα λιανικής διάθεσης κ.α.
 
Πάνω από 250 παραγωγοί μελιού, από όλη την Ελλάδα, παρουσίασαν τα προϊόντα τους κατά τη διάρκεια του τριημέρου, εκφράζοντας την απόλυτη ικανοποίηση τους, από την προσέλευση και το ενδιαφέρον του κόσμου.
 
Την Περιφέρεια Κρήτης εκπροσώπησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Γιάννης Λεονταράκης και ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης.
 
Στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης, εκτός από τους παραγωγούς μας, προβλήθηκαν παράλληλα οι μελισσοκομικοί σύλλογοι του νησιού με τα προϊόντα τους. Ο Μελισσοκομικός Σύλλογος Ρεθύμνου Μελιττεύς, εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο, Χριστίνα Κουβαρά  και τον Γιώργο Καπετανάκη (ταμία του Δ.Σ.),  το Λασίθι από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Μανώλη Μαυρουπλάκη, και το Ηράκλειο από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Κώστα Λεονταράκη.
 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Αραχωβίτης, ο Γενικός Γραμματέας του ΥΠΑΑΤ, Νίκος Αντώνογλου, ο πρώην Υπουργός, Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πρόεδρος Μελισσοκομικών Συλλόγων Ελλάδας, Βασίλης Ντούρας και πολλοί ακόμη εκπρόσωποι φορέων.
 
Σε δήλωση του ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Πρωτογενή Τομέα Μανόλης Χνάρης επισήμανε, ότι,  «στόχος της Περιφέρειας Κρήτης είναι να στηρίζει τους παραγωγούς του νησιού, μέσα από στοχευμένες και συντονισμένες,  προωθητικές ενέργειες. Με την συμμετοχή μας, στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού, προσπαθήσαμε από τη μια, να στηρίξουμε τους παραγωγούς του συγκεκριμένου κλάδου και από την άλλη να προβάλουμε συνολικά όλα τα τοπικά μας προϊόντα. Αναγνωρίζοντας τον κόπο αλλά και τη μεγάλη προσπάθεια, που οι Κρητικοί  μελισσοκόμοι καταβάλλουν,  για να φτάσει στον καταναλωτή ένα ποιοτικό, ασφαλές και υγιεινό προϊόν, είμαστε και θα είμαστε πάντα δίπλα τους, σε όποια προβλήματα ή όποιες ανάγκες προκύψουν, για να στηρίξουμε το προϊόν αυτό. Το Π.Ο.Π. πλέον «Πευκοθυμαρόμελο Κρήτης» είναι ένα βήμα που φέρνει πιο κοντά το προϊόν, στην  αναγνωρισιμότητα και την προστιθέμενη αξία που του αναλογεί, προς όφελος των παραγωγών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μελισσοκομικούς συλλόγους της Κρήτης για τη συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης για μια κοινή προσπάθεια.»
 
Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν τα στελέχη της Περιφέρειας Κρήτης, Ελένη – Χριστίνα Σωτηροπούλου και Ειρήνη Σηφογιαννάκη.