Η... μαμά της Barbie είναι ελληνικής καταγωγής

5:39 μ.μ. - Τετάρτη, 18 Ιανουαρίου 2017
05:01 μ.μ. - Τετ, 18/39/2017
Image: Η... μαμά της Barbie είναι ελληνικής καταγωγής

Mια Ελληνοαμερικάνα αναλαμβάνει τη θέση της διευθύνουσας συμβούλου στην μεγαλύτερη κατασκευάστρια παιχνιδιών παγκοσμίως, την εταιρεία Mattel

H Μάργκαρετ ή "Μάργκο" Γεωργιάδης αποτελεί το... αουτσάιντερ της διαδικασίες πρόσληψης, αν και πρόκειται για μια βετεράνο μάνατζερ που αναμένεται να βοηθήσει την εταιρεία να παραμείνει ενήμερη με τις τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του παιχνιδιού.
 
 
Η 53χρονη Γεωργιάδης ήταν από το 2011 επικεφαλής των εμπορικών δραστηριοτήτων της μητρικής της Google, Alphabet, στην Αμερική. Η θητεία της στη Mattel ξεκινά στις 8 Φεβρουαρίου. Η Γεωργιάδης θα αντικαταστήσει τον Κρίστοφερ Σινκλέρ.
 
Η επιλογή αυτή σηματοδοτεί την πρόθεση της Mattel να εξελίξει το προϊόν της και να διευρύνει τις δραστηριότητές της πέρα από την παραγωγή πλαστικών παιχνιδιών. Ήδη η Mattel, τα τελευταία δύο χρόνια, έχει πειραματιστεί με προϊόντα που ενσωματώνουν τις νέες τεχνολογίες, όπως ταμπλετς, κουκλόσπιτα με wi-fi και παιχνίδια επαυξημένης πραγματικότητας, σχολιάζει το Marketwatch.
 
Ποια είναι η Mattel
 
Η εταιρία Mattel είναι η παγκόσμια ηγέτιδα που δραστηριοποιείται στο χώρο της σχεδίασης, κατασκευής και πώλησης παιχνιδιών. Ιδρύθηκε το 1945 από τους Harold Matson και Elliot Handler. Από τον συνδυασμό των ονομάτων Matson και Elliot προήλθε η ονομασία της εταιρίας.
 
Η Mattel ξεκίνησε ως εργαστήρι κατασκευής κορνιζών για φωτογραφίες. Πολύ σύντομα όμως ο Elliot Handler είχε την ιδέα να κατασκευάζει έπιπλα για κούκλες από υπολείμματα κορνιζών, στρέφοντας  το ενδιαφέρον της εταιρίας στον τομέα των παιχνιδιών. Λίγο αργότερα, ο Elliot και η Ruth Handler αναλαμβάνουν αποκλειστικά την εταιρία, η δραστηριότητα της οποίας, περιορίζεται στην κατασκευή παιχνιδιών.
 
Το 1955, η εταιρεία κάνει το πρώτο σημαντικό βήμα της, προωθώντας στην αγορά την παιδική κιθάρα "Mouseguitar" μέσα από το τηλεοπτικό σόου "Mickey Mouse". Χρονιά σταθμός για τη Mattel ήταν το 1959, όπου παρουσίασε την κούκλα "Barbie" και κατέκτησε ένα σημαντικό μερίδιο του καταναλωτικού κοινού στην παγκόσμια αγορά παιχνιδιών.
 
Ακολούθησαν επίσης μεγάλες επιτυχίες, όπως η παρουσίαση των "Hot Wheels" (1968 μινιατούρες αυτοκινήτων) και της σειράς "Ήρωες του Disney" (1988).
 
Στην αναρρίχηση της Mattel στην παγκόσμια κατάταξη βοήθησαν οι συγχωνεύσεις της με την Fisher-Price, πρώτη στον τομέα βρεφικών και προσχολικών παιχνιδιών, καθώς και με την Tyco-Toys, κατασκευάστρια των αυτοκινήτων μινιατούρες Matchbox.
 
Σήμερα η Mattel κατέχει την πρωτιά στον χώρο των παιχνιδιών και των παιδικών προϊόντων, δραστηριοποιείται σε 150 χώρες, έχει γραφεία και εγκαταστάσεις σε 42 από αυτές και απασχολεί περισσότερους από 30.000 εργαζόμενους.
 
Τον Μάιο του 1987 αναγγέλλεται η έναρξη της δραστηριότητας της Mattel Α.Ε.Β.Ε. στην ελληνική αγορά. Σήμερα η Mattel Southeast Europe / Mattel Α.Ε.Β.Ε. έχει αναλάβει την προώθηση των παιχνιδιών στην Ελλάδα, Κύπρο, Τουρκία και Βουλγαρία μέσω ενός δικτύου διανομής, που αποτελείται κυρίως από καταστήματα παιχνιδιών, υπερμάρκετ και cash & carry shops.
 
Η μεγάλη γκάμα προϊόντων της Mattel βοήθησαν την εταιρία να αναρριχηθεί στις πρώτες θέσεις των εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω μάρκες προϊόντων.