Η κρητική κουζίνα απόψε στα καλύτερα της στον Άγιο Νικόλαο

3:52 μ.μ. - Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου 2019
03:09 μ.μ. - Παρ, 27/52/2019
Image: Η κρητική κουζίνα απόψε στα καλύτερα της στον Άγιο Νικόλαο

Εκεί που στήνεται το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας με το συντονισμό του Γιάννη Μπαξεβάνη

Τα φετινά «κρητικά μαγειρέματα του δρόμου» θα έχουν δεκάδες μοναδικές δημιουργίες από τους διακεκριμένους μάγειρες των ξενοδοχείων της Ελούντας, του Αγίου Νικολάου και της Ιεράπετρας, αλλά Και των εστιατορίων της περιοχής.
Πάρτε μια πρώτη γεύση στο βίντεο.
 
Κρητικός Οίνος
 
Και βέβαια δεν θα μπορούσε να λειπει ο κρητικός αμπελώνας, αφού θα είναι εκεί με τα καλύτερα, βραβευμένα κρασιά τους οι οινοποιοί: Λυραράκης, Στραταριδάκης, Διαμαντάκης, Δουλουφάκης, Πατεριανάκης, Ντουράκης, Ζαχαριουδάκης, Δασκαλάκης, Γαβαλάς, Μαραγκάκης και Μονή Τοπλού. Ενώ δεν θα λείψουν τα κοκτέιλ ρακής και τοπικών αποσταγμάτων από την Σιγανός ΑΕ. και τα ευρηματικά κοκταιηλ των μπαρ του Αγίου Νικολάου. Όσο για το ρακοκάζανο, αυτό το ετοιμάζει με τον πιο προσεγμένο τρόπο η μαεστρία των μελών του Συλλόγου παραδοσιακών αποσταγματοποιών νομού Λασιθίου!
 
Οι φιλοξενούμενοι μάγειρες
 
Και βέβαια οι εκπλήξεις της βραδιάς αναμένονται από τους φιλοξενούμενους σεφ. Τα πιο διάσημα ονόματα της ελληνικής μαγειρικής τέχνης θα είναι εδώ μαζί μας στην Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου:
Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα, Μυρσίνη Λαμπράκη και Μαρία Λόη.
 
Διοργανώνουν: Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Παρουσιάζουν ο Μιχάλης Ατσαλάκης και η Αναστασία Μπιτζηλαίου.

IMG-0006