Η Κρήτη στη διεθνή έκθεση Τροφίμων- Ποτών «FOOD EXPO 2017» στην Αθήνα

2:46 μ.μ. - Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2017
02:03 μ.μ. - Τετ, 22/46/2017
Image: Η Κρήτη στη διεθνή έκθεση Τροφίμων- Ποτών «FOOD EXPO 2017» στην Αθήνα

Στη διεθνή έκθεση Τροφίμων & Ποτών «FOOD EXPO 2017» συμμετείχε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία πραγματοποιήθηκε στο εκθεσιακό κέντρο METROPOLITAN EXPO στο Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο, με 18 πιστοποιημένους με το σήμα «Κρήτη» παραγωγούς & επιχειρηματίες από όλη την Κρήτη, στη μεγαλύτερη έκθεση του κλάδου, η οποία πραγματοποιείται στην χώρα μας.
 
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν πιστοποιημένα προϊόντα, όπως ελαιόλαδο, ελιές, βότανα, κηπευτικά, ξεροτήγανα, τυροκομικά, κρέας, παραδοσιακά κρεατο-παρασκευάσματα, μέλι, ξύδι βαλσάμικο, παστέλι, και προϊόντα αλόης, τα οποία είχαν την ευκαιρία να γευτούν οι εμπορικοί επισκέπτες της έκθεσης.
 
Στη φετινή διοργάνωση συμμετείχαν συνολικά 1.200 εκθέτες ενώ χιλιάδες ήταν οι επισκέπτες, έμποροι και καταναλωτές, είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πιστοποιημένα με το σήμα «κρήτη» προϊόντα, σε ένα γαστρονομικό event, στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο εντός της έκθεσης « Mediterranean Food Experience».
 
Οι Executive Chefs, Ράνια Καλογεράκου και Κωνσταντίνος Τάσης, μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος, μαγείρεψαν υπέροχες Κρητικές συνταγές με τα προϊόντα «κρήτη», συνταγές οι οποίες απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από τους παρισταμένους συναδέλφους τους και από τους chef  από χώρες της Μεσογείου.
 
Ο αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Μανόλης Χνάρης τόνισε:
 
Ήταν μία ακόμα πρωτοβουλία, από αυτές που υλοποιούμε ως Περιφέρεια Κρήτης και Αγροδιατροφική Σύμπραξη, προκειμένου να κατακτήσουν τα πιστοποιημένα Κρητικά προϊόντα τη θέση που τους αξίζει στην Ελληνική και διεθνή αγορά. Μια θέση,  που θα τους εξασφαλίσει επίσης την ανάλογη προστιθέμενη αξία σε επίπεδο  ποιότητας και της φήμης. Η συνεργασία και η κοινή προσπάθεια ήταν και θα είναι οι άξονες, σύμφωνα με τους οποίους θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε ως Περιφέρεια Κρήτης και Αγροδιατροφική Σύμπραξη, για την προώθηση των προϊόντων του νησιού μας.
 
Όλες οι προσπάθειές μας είναι συλλογικές, όπως και η συμμετοχή μας σε αυτή την έκθεση. Η πιστοποίηση των προϊόντων με το σήμα «κρήτη», ένωσε τους παραγωγούς μας, προκειμένου από κοινού να προβάλλουμε σε όλους, Έλληνες και ξένους, ότι μπορούμε να προσφέρουμε τοπικά, πιστοποιημένα προϊόντα, υψηλών προδιαγραφών.
 
Πηγή: efsyn.gr / Φώτο: cretalive.gr