Η Κρήτη επενδύει σε πολυτελή ξενοδοχεία

8:21 μ.μ. - Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
08:02 μ.μ. - Δευ, 19/21/2018
Image: Η Κρήτη επενδύει σε πολυτελή ξενοδοχεία

Μέσα σε μία εξαετία 71 μονάδες και 6.438 δωμάτια προστέθηκαν στο συνολικό ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας

Μέσα σε μία εξαετία 71 μονάδες και 6.438 δωμάτια προστέθηκαν στο συνολικό ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας, που αριθμεί 9.783 ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα στοιχεία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου. 
Ειδικότερα το διάστημα 2012-2017 άνοιξαν 498 νέα ξενοδοχεία συνολικής δυναμικότητας 17.153 δωματίων και διέκοψαν τη λειτουργία τους 427 μονάδες συνολικής δυναμικότητας 11.715 δωματίων.
 
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα ξενοδοχεία είναι κατά μέσο όρο μεγαλύτερα και περισσότερο πολυτελή από αυτά που έκλεισαν, καθώς σε κάθε νέο ξενοδοχείο αντιστοιχούν κατά μέσο όρο 34,4 δωμάτια, ενώ σε κάθε ένα που έκλεισε αντιστοιχούν 27,4 δωμάτια. 
Σημειώνεται ότι το μέσο ελληνικό ξενοδοχείο έχει 42 δωμάτια. Επίσης σχεδόν ένα στα δύο ξενοδοχεία (49,4%) που προστέθηκαν το αναφερόμενο διάστημα στο ξενοδοχειακό δυναμικό της χώρας ανήκει στην κατηγορία των 5στερων, ενώ επίσης ένα στα δύο εξ αυτών που έκλεισαν (53%) ανήκουν στις χαμηλές κατηγορίες ενός και δύο αστέρων.
Στο μεταξύ συνεχίζονται οι επενδύσεις σε νέες ξενοδοχειακές μονάδες σε περιοχές υψηλής ζήτησης. 
Ειδικότερα, μια νέα υπερπολυτελής ξενοδοχειακή μονάδα αναμένεται να ξεκινήσει να οικοδομείται, εντός του 2018, στα όρια του Δήμου Αγίου Νικόλαου, στη θέση Τσιφλίκι της Ελούντας. Ιδιοκτήτης είναι η εταιρεία Garden Plaza, η οποία ανήκει στον εφοπλιστή Σπύρο Ράνη της Ranger Marine. Σχετική έγκριση της αρχιτεκτονικής μελέτης δόθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού στα τέλη του 2017. 
Η νέα ξενοδοχειακή μονάδα δημιουργείται εντός εκτάσεως 160 στρεμμάτων. Θα είναι 5 αστέρων, δυναμικότητας 793 κλινών, σε πέτρινες βίλες και μικρά μπλοκ που ακολουθούν το φυσικό ανάγλυφο. Η επένδυση αναμένεται να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια ευρώ. Τα σχέδια προβλέπουν τη δημιουργία συνεδριακού κέντρου δυναμικότητας 400 ατόμων και αμφιθέατρο, ενώ μια ιδιαιτερότητα της επένδυσης αφορά τη δυνατότητα που εξετάζει ο όμιλος προκειμένου, εφόσον εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες, να συμπεριλάβει στις συμπληρωματικές εγκαταστάσεις και ένα αστεροσκοπείο.Επίσης εγκρίθηκαν πρόσφατα τα σχέδια της ξενοδοχειακής εταιρείας ΑΜΜΟΣ Α.Ε. από την Ειδική Υπηρεσία Προώθησης και Αδειοδότησης Τουριστικών Επενδύσεων, για την κατασκευή 5άστερου ξενοδοχειακού συγκροτήματος στη Ρόδο. 
Το νέο 5άστερο θα κατασκευαστεί σε έκταση 53 στρεμμάτων στην περιοχή Πεύκοι της Λίνδου και θα διαθέτει 424 κλίνες, πισίνες, αθλητικές εγκαταστάσεις κ.ά. 
Οι εργασίες κατασκευής, που θα κοστίσουν περίπου 26.000.000 ευρώ, θα ξεκινήσουν άμεσα, ώστε το συγκρότημα να λειτουργήσει το καλοκαίρι του 2019. 
Ακόμη, εγκρίθηκαν από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελ/νήσου-Δ. Ελλάδας- Ιονίου οι περιβαλλοντικοί όροι για ένα νέο κύριο ξενοδοχειακό κατάλυμα κλασικού τύπου κατηγορίας 5 αστέρων δυναμικότητας 259 κλινών, σε γήπεδο επιφάνειας 30.527,31 τ.μ. στη θέση Μέγας Λάκκος εκτός ορίων οικισμού Σουλλάρων στην Κεφαλλονιά, ιδιοκτησίας της εταιρείας Αστερίας Ξενοδοχειακή Τουριστική Εταιρεία.
Ένα νέο 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα θα κατασκευαστεί επίσης στη θέση Ξερόκαμπος Πανόρμου, του Δήμου Μυλοποτάμου Ρεθύμνου, από την εταιρεία Αφοί Τρούλη ΑΕΞΤΕΕΕ, σε έκταση περίπου 59 στρεμμάτων δίπλα στο ROYAL BLUE RESORT AND SPΑ, το οποίο ανήκει στην ίδια εταιρεία. Το νέο 5άστερο θα διαθέτει 760 κλίνες σε δωμάτια, junior σουίτες και σουίτες, εστιατόρια, μπαρ, spa 210 τ.μ., τρεις πισίνες, δύο aqua parks που θα αποτελούνται από δύο πισίνες 400 τ.μ. κ.ά.
Την ίδια στιγμή μια ακόμη πολυτελής ξενοδοχειακή επένδυση ολοκληρώθηκε και ανοίγει τις πόρτες της τον προσεχή Μάιο. 
Πρόκειται για το 5άστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα Olea All Suite με 105 σουίτες, που ξεκινά τη λειτουργία του στις 20 Μαΐου 2018, στο Τσιλιβή της Ζακύνθου.
 
πηγή: Naftemporiki.gr