«Η Κρήτη είναι αφρικανική»

4:27 μ.μ. - Κυριακή, 2 Σεπτεμβρίου 2018
04:09 μ.μ. - Κυρ, 02/27/2018
Image: «Η Κρήτη είναι αφρικανική»

Την κόντρα Σπιρτζή - Πλακιωτάκη για τον ΒΟΑΚ και την εγκατάλειψη στο Λασίθι σχολιάζει ο Μάριος Διονέλλης

Τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης του Βουλευτή Λασιθίου κ.Πλακιωτάκη προς τον Υπουργό στη Βουλή (8-2-18), σχετικά με την εξαίρεση του Νομού Λασιθίου από την κατασκευή του ΒΟΑΚ και τη στιχομυθία μεταξύ των δύο πολιτικών σχολιάζει ο δημοσιογράφος Μάριος Διονέλλης, σε σημερινό του άρθρο στην Εφημερίδα Μεσογειο:
 

«Βρήκαμε μία Κρήτη που την είχατε αφήσει στη μέση της Αφρικής.  Στη Σαχάρα την είχατε αφήσει από άποψη υποδομών».
 
Η φράση ανήκει στον υπουργό Υποδομών  Χρήστο Σπίρτζη. Και την είπε στον Πλακιωτάκη που τον είχε ρωτήσει στη Βουλή πότε θα φτάσει ο ΒΟΑΚ μέχρι τη Σητεία.
 
Θα φτάσει του είπε ο Σπίρτζης, αλλά δεν είμαστε και ο… Χουντίνι, δε γίνεται τίποτα με μαγικό ραβδί.
 
Όπως σας τα λέω ο διάλογος, τίποτα δεν πρόσθεσα εγώ.
 
Από εδώ και κάτω προσθέτω εγώ…
 
Επειδή στο νησί σκοτώνονται άνθρωποι με ρυθμούς που ταιριάζουν όντως μόνο σε αφρικανική χώρα και επειδή ο πόνος για τους νεκρούς και τους ανάπηρους έχει φτάσει πια σχεδόν σε κάθε σπίτι,  εγώ λέω να κόψετε τις πλάκες.
 
Δίκιο έχει ο Σπίρτζης, τίποτα δεν έκαναν οι προηγούμενοι για τον ΒΟΑΚ. Δίκιο έχει και ο Πλακιωτάκης, μονίμως αποκλεισμένο είναι το Λασίθι, ειδικά από τον Άγιο και πέρα.
 
Μόνο που πλέον, το να έχετε δίκιο, δε λέει απολύτως τίποτα και σε κανέναν. Το νησί θέλει δρόμο ασφαλή και αξιόπιστο, την ώρα που οι κυβερνήσεις σας παραδίδουν ακόμα κομμάτια χωρίς τα στοιχειώδη, χωρίς καν νησίδα στη μέση και μας τα μοστράρετε και για ασφαλή. (Αλήθεια πότε παραδόθηκε το νέο κομμάτι πάνω από τη Χερσόνησο που τώρα το ξαναφτιάχνετε; Αλήθεια εκείνος ο νέος δρόμος ταχείας κυκλοφορίας που βγαίνει από τον Άγιο Νικόλαο στο Καλό Χωριό γιατί δεν έχει νησίδα; (έχει όμως εμφανώς τη φίρμα του εργολάβου: «ΑΚΤΩΡ»).
 
Δεν ξέρω αν ο ΑΚΤΩΡ στην Αφρική φτιάχνει τους δρόμους χωρίς νησίδα και δεν ξέρω αν χρειάζεται όντως «μαγικό ραβδί» για να μας φτιάξετε τον δρόμο.
 
Βλέπω όμως την οργή των ανθρώπων εδώ να μεγαλώνει και, παρόλο που δεν είναι του χαρακτήρος μου, οφείλω να σας πω πως για το συγκεκριμένο θέμα εκτός από το μαγικό ραβδί, υπάρχουν και άλλες… ράβδοι που μπορεί να χρησιμοποιηθούν.
 
Διαβάζω και τη σημερινή συνέντευξη του περιφερειάρχη στη Σώτια, με την οποία μας ξεκαθαρίζει πως τον ΒΟΑΚ τον φτιάχνει η κυβέρνηση και όχι η Περιφέρεια. Προς τί η επισήμανση; Κάτι δε μου μυρίζει καλά και μακάρι να βγω ψεύτης.
 
Και για να μην αφορίζω γενικώς, καλό και χρήσιμο θα ήταν, για να έχουμε να συζητάμε, να μας δείξει έστω ο υπουργός που είναι αυτή η περίφημη νέα χάραξη του δρόμου. Έτσι έστω σαν σχέδιο επί χάρτου, σα «μακέτο» ρε παιδί μου που λέγαμε και παλιά, τα ωραία χρόνια του Σημίτη.
 
Από εκεί και πέρα, από όταν θα δείτε τη χάραξη, βάλτε και καμιά δεκαριά χρόνια μπροστά, δεκαπέντε ίσως. Και αυτό θα ήταν καλό να το πείτε στα ίσια στους Κρητικούς και οι μεν και οι δε.
 
Μέχρι τότε, ενώ εμείς θα φωνάζουμε πως η Μακεδονία είναι ελληνική, η Κρήτη θα παραμένει… αφρικανική.
 
Στη Σαχάρα, εκεί που τη βρήκε, θα την αφήσει και ο Σπίρτζης μάλλον και ο Αλλάχ βοηθός.

Εγώ θα έλεγα να κόψετε τις πλάκες και να φτιάξετε τον δρόμο του νησιού. Κι αν δεν είστε ο Χουντίνι, πρέπει να γίνετε.


Πηγή: mesogios.gr



Το σχετικό βίντεο από την Βουλή με τη συζήτηση του Υπουργού με το βουλευτή Λασιθίου: