Η κοπή της Βασιλόπιτας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

10:59 π.μ. - Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου 2019
10:01 π.μ. - Δευ, 21/59/2019
Image: Η κοπή της Βασιλόπιτας του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας

Προβάλει την πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά και παράδοση

 
Το απόγευμα της Κυριακής 20 Ιανουαρίου ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από Εφημερίους της περιοχής, ευλόγησε την Βασιλόπιτα του «Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας», που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης.

 
Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε εγκάρδια στην Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας κ. Ελένη Βλάση και στους συνεργάτες της καλό και ευλογημένο το νέο έτος 2019 και επιτυχία στους σκοπούς του φορέα. Όπως τόνισε, τό Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας παράγει πολιτισμό και η κ. Βλάση έχει το χάρισμα όχι μόνο να σκηνοθετεί και να καταγράφει τις ψηφίδες διαχρονικά του πολιτισμού μας, από τα Μινωικά χρόνια μέχρι τις μέρες μας, μα και να διαδίδει ως καλή πρέσβειρα το φως της Ιεράπετρας σε όλον τον κόσμο.
Η κ. Βλάση, ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Κύριλλο για την αγαστή συνεργασία και την παροχή κάθε βοήθειας για την καταγραφή και προβολή της πλούσιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς και παράδοσης, και παρουσίασε συνοπτικά τον προγραμματισμό και τις δράσεις του Φορέα για το νέο έτος. Επίσης, εξέφρασε ευχαριστίες σε όλους τους τοπικούς Πολιτιστικούς Συλλόγους και Φορείς, οι οποίοι συμβάλλουν καθοριστικά και με κάθε τρόπο στην πραγμάτωση του Φεστιβάλ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στη μινωική διατροφή.

 
Εκτός από τους φίλους του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας στην εκδήλωση παρέστησαν η Αντιδήμαρχος κ. Μαρία Ρουμελιωτάκη, εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας, και πολλοί εκπρόσωποι των Πολιτιστικών συλλόγων και φορέων της ευρύτερης περιοχής.