Η Κάλυμνος τιμά την Πολιτιστική μας Πρέσβειρα Ελένη Βλάσση

3:17 μ.μ. - Σάββατο, 9 Νοεμβρίου 2019
03:11 μ.μ. - Σάβ, 09/17/2019
Image: Η Κάλυμνος τιμά την Πολιτιστική μας Πρέσβειρα Ελένη Βλάσση

Εγκαινιάζει μια νέα πολιτιστική συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με το Δήμο Καλυμνίων

Μετά την Κίνα, το Ισραήλ, την Αυστραλία, την Νέα Ζηλανδία, ένα ελληνικό νησί του Αιγαίου, η Κάλυμνος, τιμά την Πολιτιστική Πρέσβειρα Ελένη Βλάσση και εγκαινιάζει μια νέα πολιτιστική συνεργασία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας με το Δήμο Καλυμνίων.
 
Το Διεθνές Φεστιβάλ Ιεράπετρας, ως Διεθνής πεντάστερος θεσμός, με αισθητή παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα της Ελλάδας και του κόσμου, ταξιδεύει σε πολλά μέρη της χώρας μας και της γης με συνδιοργανώσεις ,συνεργασίες προβολών και παράλληλες εκδηλώσεις. Η πολιτιστική συνεργασία με το Δήμο Καλύμνου ξεκινά άμεσα, με την προβολή των ντοκιμαντέρ της σκηνοθέτιδας Ελένης Βλάσση και άλλων σκηνοθετών, σε πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου.
Στην ευχαριστήρια επιστολή προς την κα Βλάσση, ο Δήμαρχος Καλυμνίων κ. Δημήτριος Ελ. Διακομιχάλης αναφέρει: «Ελπίζουμε να είναι μόνο η αρχή μιας δημιουργικής μεταξύ μας συνεργασίας στην οποία ειλικρινά προσβλέπουμε» .
 Το επόμενο βήμα συνεργασίας, σύμφωνα με πληροφορίες, από το 2020 στην Κάλυμνο, θα αρχίσει να οργανώνεται το Φεστιβάλ Καλύμνου στο οποίο η κα Βλάσση θα είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Εκεί θα μεταφέρει στους Καλυμνιώτες την εμπειρία της από το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας ,την οργάνωση φεστιβάλ διεθνούς επιπέδου στο χώρο του κινηματογράφου και την εμπειρία της ως Πρόεδρος Κριτικής Επιτροπής ενός από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ της Κίνας, το Silk Road Cup (International).
Η παρουσίαση των ντοκιμαντέρ που έχουν βραβευτεί και διακριθεί σε σημαντικά διεθνή φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, θα προβληθούν σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στο όμορφο νησί του νότιου Αιγαίου.
Τα ντοκιμαντέρ είναι:
ΕΝΑΣ ΘΕΟΣ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ - Ελένη Βλάσση
ΕΛΑΙΑΣ ΔΡΟΜΟΙ – Ελένη Βλάσση
ΣΤΗ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΑΤΛΑΝΤΑ – Ελένη Βλάσση
ΡΙΤΑ – Γιώργος Δανόπουλος
IRIAN JAYA, ΧΑΡΤΟΓΡΑΦΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙΑ ΜΟΥ – Θόδωρος Μουμουλίδης
THE ILLUMINATORS – ANTTI HAASE
OUD – Haimer Mourad
ΜΙΝΩΪΤΩΝ ΚΑΙ ΚΡΗΤΩΝ ΓΕΥΣΕΙΣ – Ελένη Βλάσση
ΔΥΟ ΚΟΣΜΟΙ - Ελένη Βλάσση 
 
 Λεωνίδας Κουδουμογιαννάκης