Η Ιεράπετρα στην Τσεχία με το τυποποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΛΟΥΣΤΑΡΙ

10:05 π.μ. - Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2016
10:11 π.μ. - Πέμ, 24/05/2016
Image: Η Ιεράπετρα στην Τσεχία με το τυποποιημένο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΛΟΥΣΤΑΡΙ

Όταν οι νέοι μας πρωτοπορούν

Σε μια περίοδο κρίσης το να παράγεις, να δημιουργείς μια επιχείρηση και μάλιστα να καταφέρνεις να διαθέτεις τα προϊόντα σου στο εξωτερικό είναι σίγουρα ένα μεγάλο εγχείρημα. Αποδεικνύει όμως ότι όταν υπάρχει μεράκι και  διάθεση για δουλειά τελικά οι κόποι ανταμείβονται. Και όταν μάλιστα το εγχείρημα αυτό γίνεται από έναν νέο άνθρωπο που στηρίζεται στις δικές του δυνάμεις τότε σίγουρα η προσπάθεια είναι άξια αναφοράς.  Μια τέτοια περίπτωση είναι και το ΛΟΥΣΤΑΡΙ , το ελαιόλαδο που παράγει και τυποποιεί ο κ. Γιώργος  Χατζάκης από την Ιεράπετρα. Ένα ελαιόλαδο που έχει καταφέρει να κερδίσει μερίδιο στην αγορά της  Τσεχίας  και συγκεκριμενα στην Πράγα,  σε ενα e shop το οποίο δραστηριοποιείται στην Τσεχία και στην Σλοβακία. Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο ΛΟΥΣΤΑΡΙ χρησιμοποιήθηκε και σε γνωστή εκπομπή στην Τσεχία.(Δείτε Εδώ)  
Όπως αναφέρει ο κ.Χατζάκης η  προέλευση του ελαιολάδου  είναι από τις περιοχές Ορεινού και Πεύκων Σητείας όπου έχουμε τους οικογενειακούς μας ελαιώνες και η ονομασία του προέρχεται απο την περιοχή με τον μεγαλύτερο ελαιώνα. Η  λέξη Λουσταρι προέρχεται απο το ρήμα λουζω όπου στην περιοχή παλιά είχαν κάποιες πέτρινες γούρνες όπου μαζεύοντας το νερό από τη βροχή λούζονταν οι άνθρωποι.
Όσο για την ανταπόκριση του εγχειρήματός του είπε ότι στο εξωτερικό  υπάρχει ενδιαφέρον για το κρητικό ποιοτικό ελαιόλαδο. Τα στοιχεία δέιχνουν ότι οι Ιταλοί είναι εκείνοι που ελέγχουν την αγορά υπάρχουν όμως πολλές δυνατότητες προώθησης του ελληνικού και δη του κρητικού ελαιολάδου ειδικά εάν υπήρχε η δυνατότητα στήριξης από την πολιτεία. Παρά τις όποιες δυσκολίες πάντως με επιμονή και επιμονή μπορεί κάποιος να τα καταφέρει  και να προωθήσει τα προϊόντα του  και μέσα από αυτό να διαφημίσει  και τον τόπο του.
Θα μας βρείτε Ιατρού Παπαγεωργίου 66, τηλέφωνο επικοινωνίας 6932755033, e-mail loustarioliveoil@gmail.com