Η γυναίκα απασχολούσε την υπάλληλο και ο άντρας έκλεβε τα χρήματα

6:43 μ.μ. - Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016
06:12 μ.μ. - Παρ, 02/43/2016
Image: Η γυναίκα απασχολούσε την υπάλληλο και ο άντρας έκλεβε τα χρήματα

Συνελήφθησαν την Πέμπτη από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου δύο ημεδαποί (άντρας και γυναίκα) ηλικίας 19 ετών, κατηγορούμενοι για κλοπή και εξιχνιάστηκαν ακόμη δύο υποθέσεις κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, οι δύο ημεδαποί εισήλθαν σε κατάστημα και ενώ η 19χρονη απασχολούσε την υπάλληλο του καταστήματος καθώς και 66χρονη ημεδαπή πελάτισσα, ο 19χρονος αφαίρεσε από την τσάντα της 66χρονης το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ και προσωπικά έγγραφα, έγινε όμως αντιληπτός και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση ενώ συνελήφθη η 19χρονη από ειδοποιηθέντες αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου. Άμεσα εντοπίστηκε και συνελλήφθη από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας και ο 19χρονος.
 
Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ηρακλείου και κατόπιν κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων, προέκυψε ότι οι δύο ημεδαποί σε προγενέστερο χρόνο και με τον ίδιο τρόπο δράσης, είχαν διαπράξει επιπλέον δύο κλοπές σε επιχείρηση και Δημόσια Υπηρεσία, στο Ηράκλειο, αφαιρώντας χρήματα, κινητά τηλέφωνα, διάφορα έγγραφα και προσωπικά αντικείμενα.
 
Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 19χρονου και σε χώρους που χρησιμοποιούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 280 ευρώ, δύο πορτοφόλια, προσωπικά έγγραφα και διάφορα αντικείμενα, ενώ στην κατοχή της 19χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε κινητό τηλέφωνο, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αποδόθηκαν στους παθόντες.
 
Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου.