Η φωτογραφία του Πέτρου Βουζουνεράκη που προκαλεί δέος στην Ιεράπετρα

8:52 π.μ. - Τετάρτη, 17 Οκτωβρίου 2018
08:10 π.μ. - Τετ, 17/52/2018
Image: Η φωτογραφία του Πέτρου Βουζουνεράκη που προκαλεί δέος στην Ιεράπετρα

Η πρώτη επίσημη εμφάνιση του μεγάλου άσου στο ποδόσφαιρο

 Προκαλεί δέος καθώς περνάς από την κεντρική πλατεία της Ιεράπετρας, μπαίνοντας στα νέα γραφεία του ΟΦΙ όπου έχει αναρτηθεί αυτή (πιο κάτω) η φωτογραφία του Πέτρου Βουζουνεράκη, όταν ξεκινούσε το ποδόσφαιρο σε ηλικία 14 ετών, όπως αναγράφεται.
 
Η μορφή του μεγάλου κρητικού άσσου, δεσπόζει στη γιγάντια ξύλινη κορνίζα (διαστάσεων 2 μέτρα!) προκαλώντας  συγκίνηση σε όσους την αντικρύζουν!
 
«Μόλις μπαίνουν στα γραφεία μας, σταματούν και τη θαυμάζουν. Σα να κάνουν προσευχή!» μας σχολίασε ο αντιπρόεδρος του ΟΦΙ Μανώλης Ξωμπλαράκης, από τους στενούς συγγενείς του!
 
Πρόκειται για την πρώτη φωτογραφία που τραβήχτηκε τη δεκαετία του ‘50 στο πρώτο παιγνίδι του Πέτρου Βουζουνεράκη με τη φανέλα του Διαγόρα Ιεράπετρας, που ήταν η γενέτειρα ομάδα που μέσω της Θύελλας εξελίχτηκε στον σημερινό πρωταγωνιστή ΟΦΙ.
 
 
«Είναι η πρώτη φωτογραφία του Πέτρου Βουζουνεράκη στο πρώτο επίσημο παιγνίδι του ως ποδοσφαιριστής με τη φανέλα του Διαγόρα, τραβηγμένη από την ενδεκάδα της ομάδας» μας είπε ο γιατρός Γιώργος Φραγκάκης που συντηρεί μέγα αρχείο του μεγάλου Πέτρου και του ΟΦΙ, τονίζοντας: «Η χαρά μας είναι μεγάλη σήμερα που η ομάδα μας, ο ΟΦΙ, εμπνέεται από το ποδοσφαιρικό μεγαλείο του αθάνατου άσου και μπορεί να συνεχίζει γράφοντας ιστορία…»!
 
-Σύμφωνα με τη βιογραφία του ο Πέτρος Βουζουνεράκης ξεκίνησε την καριέρα του αρχικά από την  Θύελλα σε ηλικία 13 ετών και τρία χρόνια μετά στον Διαγόρα. Το 1959 πήγε μόνος του να δοκιμαστεί στον ΟΦΗ, αλλά ο τότε προπονητής Μανταλόπουλος αποφασίζει να τον ''κόψει'', μια και έκρινε ότι δεν αξίζει μια θέση στους ''μελανόλευκους''. Το 1960-61 ο ΟΦΗ, με πρόεδρο τον δικηγόρο Βασίλη Βρέντζο και προπονητή τον Κώστα Παπουτσάκη, τον έκανε δικό του, χωρίς ο ίδιος να λάβει χρήματα. Εκείνος που ανακάλυψε τον πρώτο διεθνή κρητικό ποδοσφαιριστή στην Ιεράπετρα ήταν ο Γιάννης Ανδρεαδάκης. Πήγε στον ΟΦΗ με έναν χρόνο υποσχετική, με προπονητή τον Ιταλό Μπρούνο Βάλε, και ακολούθως τον πήρε πίσω ο Διαγόρας Ιεράπετρας…
 
 
neakriti.gr