Η Αστυνομία ακούει τους πολίτες στην «Ημέρα Ακρόασης των Πολιτών»

1:18 μ.μ. - Δευτέρα, 29 Οκτωβρίου 2018
01:10 μ.μ. - Δευ, 29/18/2018
Image: Η Αστυνομία ακούει τους πολίτες στην «Ημέρα Ακρόασης των Πολιτών»

Αστυνομικοί έτοιμοι να ακούσουν όσα ζητήματα σας απασχολούν

Ο θεσμός της «Ημέρας Ακρόασης των Πολιτών» ξεκίνησε την εφαρμογή του την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου.
 
Στόχος της είναι η ενίσχυση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.
 
Σε αυτό το πλαίσιο λοιπόν, Επιτροπή της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης δέχθηκε ιδιώτες της Κρήτης στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να εκθέσουν δια ζώσης διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, να ενημερωθούν για τις δράσεις της Ελληνικής Αστυνομίας και να καταθέσουν απόψεις και προτάσεις, που θα αξιολογηθούν στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδιασμού.
 
Στο πλαίσιο των συναντήσεων, ορισμένα από τα ζητήματα που τέθηκαν από τους πολίτες διευθετήθηκαν άμεσα, ενώ άλλα παραπέμφθηκαν στις αρμόδιες υπηρεσίες για να εξεταστούν.
 
Οι πολίτες που προσήλθαν εκφράστηκαν με θετικά σχόλια για την εφαρμογή του θεσμού της «ημέρας ακρόασης των πολιτών», η οποία αποτελεί μία καινοτόμο δράση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου του Σώματος και την ενίσχυση σχέσεων αμοιβαίας εμπιστοσύνης, μεταξύ Αστυνομίας και πολιτών.
 
Υπενθυμίζεται ότι η «ημέρα ακρόασης των πολιτών» πραγματοποιείται την τελευταία Πέμπτη κάθε μήνα, ενώ τα σχετικά αιτήματα υποβάλλονται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα είτε εγγράφως, είτε τηλεφωνικά και κατά τις ώρες 10.00 - 13.00 στο τηλέφωνο 2821025702-5, είτε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο e - mail: gadpkritis@astynomia.gr.neakriti.gr