Ηράκλειο - κορωνοϊός: Προσφέρουν την τσικουδιά τους για την παραγωγή οινοπνεύματος

9:29 π.μ. - Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
09:04 π.μ. - Τρί, 07/29/2020
Image: Ηράκλειο - κορωνοϊός: Προσφέρουν την τσικουδιά τους για την παραγωγή οινοπνεύματος

Σε μία αξιέπαινη προσπάθεια προέβη ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου

Σε μία αξιέπαινη προσπάθεια προέβη ο Σύλλογος Παραδοσιακών Αποσταγματοποιών Νομού Ηρακλείου, τις δύσκολες μέρες που περνά η Ελλάδα με φόντο τον κορωνοϊό και τις ελλείψεις σε οινόπνευμα και αντισηπτικά.

Ο Σύλλογος απέστειλε επιστολές στα αρμόδια υπουργεία και σε συνεννόηση με την Περιφέρεια, αποφάσισαν να διαθέσουν 4 με 5 τόνους τσικουδιάς τα οποία μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την παραγωγή οινοπνεύματος και άλλων υλικών, τα οποία είναι είδη πρώτης ανάγκης.

Το θέμα έφερε στο φως της δημοσιότητας ο πρόεδρος του Συλλόγου Τάσος Βρέντζος στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη, και απηύθυνε κάλεσμα σε άλλους αποσταγματοποιούς να προσφέρουν το προϊόν τους.

Οπως είπε ο κ. Βρέντζος, η παράδοση της τσικουδιάς μπορεί να γίνει άμεσα, ενώ είναι δυνατό να διατεθούν ναι άλλες ποσότητες, αν κριθεί απαραίτητο.

Σύμφωνα με τον κ. Βρέντζο, υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς αποσταγματοποιών να προχωρήσουν σε νέα απόσταξη προκειμένου οι ποσότητες τσικουδιάς που θα παραδοθούν να αποκτήσουν τον επιθυμητό αλκοολικό βαθμό και να έτοιμες προς χρήση για την παρασκευή αντισηπτικών χωρίς να πρέπει να υποστούν προηγουμένως άλλη επεξεργασία.

ekriti.gr