Ηράκλειο: Απαγορευτικό απόπλου – Δεμένα τα πλοία λόγω θυελλωδών βοριάδων

2:52 μ.μ. - Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020
02:11 μ.μ. - Παρ, 06/52/2020
Image: Ηράκλειο: Απαγορευτικό απόπλου – Δεμένα τα πλοία λόγω θυελλωδών βοριάδων

Πού παρουσιάζουν τα ισχυρά καιρικά φαινόμενα «εμμονή»

Θυελλώδεις άνεμοι πνέουν στα πελάγη με αποτέλεσμα να έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου των πλοίων της γραμμή από και προς το λιμάνι του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από το κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου για σήμερα αναμένονται να επικρατήσουν θυελλώδεις βοριάδες φθάνοντας ακόμη και τα 9 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει του 20 βαθμούς Κελσίου.

Καλό θα είναι σε κάθε περίπτωση, οι επιβάτες που αναμένεται να ταξιδέψουν απόψε με τα πλοία της γραμμής, να καλούν στα κατά τόπους λιμεναρχεία και τα ταξιδιωτικά γραφεία, για να επιβεβαιώσουν αν τελικά θα αναχωρήσουν τα πλοία της γραμμής απόψε ή όχι.

Μάλιστα για το λόγο αυτό όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:

  1. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΕΛΛΙΜΕΝΙΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΠΛΟΙΩΝ ΚΑΙ ΜΙΚΡΩΝ ΣΚΑΦΩΝ  ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΝΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΠΡΟΣΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΤΟΥΣ.
  2. ΟΡΜΟΥΝΤΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ –ΠΛΟΙΑ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΝΑ ΑΠΟΦΥΓΟΥΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΙΣΧΥΟΣ ΔΕΛΤΙΟΥ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ.
  3. ΡΥΜΟΥΛΚΑ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΑ – ΑΛΙΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ.
  4. ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΕΝΤΥΠΑ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΧΝΗ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΤΟΛΩΝ-ΟΔΗΓΙΩΝ ΚΑΘ’ ΟΛΗ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΕ ΙΣΧΥ ΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.
  5. ΤΕΛΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΛΙΜΕΝΑΡΧΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΘΕΣΕΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΤΙΘΕΜΕΝΑ ΠΛΩΤΑ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΜΕΣΑ ΠΡΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΝΤΑ ΠΛΟΙΑ, ΜΙΚΡΑ ΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΑ.

Ισχυρά φαινόμενα παρουσιάζουν «εμμονή» στην Κρήτη

Θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι θα επικρατήσουν στο Αιγαίο την Παρασκευή 06/11, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr.

Παράλληλα, βροχοπτώσεις θα σημειωθούν κυρίως στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο, στην Εύβοια, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη.

Τα φαινόμενα στα βόρεια και ορεινά της Κρήτης θα παρουσιάσουν εμμονή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και θα είναι κατά τόπους ισχυρά, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης σποραδικών καταιγίδων.

Στον παρακάτω χάρτη  παρουσιάζεται ο ολικός υετός που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 06/11

hxonews

Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 20-22 βαθμούς, με εξαίρεση τα Δωδεκάνησα και κυρίως τη Ρόδο όπου κατά τόπους θα φτάσει τους 23-25 βαθμούς.

Όπως φαίνεται και στον Χάρτη 1, οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 μποφόρ, ενώ στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και κατά τόπους τα 9 μποφόρ.

Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων, όπου οι αρχικά βόρειοι άνεμοι έως 6 μποφόρ θα γίνουν σταδιακά μεταβαλλόμενοι, τοπικά έως 4-5 μποφόρ. Ενίσχυση θα παρουσιάσουν οι άνεμοι και στο Ιόνιο, όπου θα πνέουν από ανατολικές (στα βόρεια από βορειοδυτικές) διευθύνσεις, φτάνοντας τα 5-6 μποφόρ και τοπικά τα 7 μποφόρ.

neakriti.gr