Ηλιοφάνεια και βοριάδες σήμερα στην Ιεράπετρα

7:36 π.μ. - Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022
07:10 π.μ. - Τρί, 04/36/2022
Image: Ηλιοφάνεια και βοριάδες σήμερα στην Ιεράπετρα

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός σήμερα Τρίτη, 4 Οκτωβρίου στην Κρήτη

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός στην Κρήτη σήμερα Τρίτη, 4 Οκτωβρίου. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 5 έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ιεράπετρα

Ηλιοφάνεια σε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ηράκλειο

Τις πρωινές ώρες θα εκδηλωθούν νεφώσεις. Κατά την διάρκεια της ημέρας ο ουρανός θα καθαρίσει. Το πρωί και το βράδυ θα επικρατεί αραιή συννεφιά, ενώ τις πρωινές κυρίως ώρες η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στην Άνω Βιάννο

Αραιές νεφώσεις θα επικρατήσουν στην Άνω Βιάννο στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας. Η ορατότητα τις πρωινές ώρες θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ρέθυμνο

Άστατος αναμένεται ο καιρός στο Ρέθυμνο, καθώς αρχικά θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθεί ασθενής βροχή, αραιή συννεφιά προβλέπεται και κατά την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Στα Ανώγεια

Πυκνές νεφώσεις αναμένονται στα Ανώγεια στο μεγαλύτερο μέρος της ημέρας και μόνο νωρίς το απόγευμα ο ουρανός θα είναι καθαρός. Η ορατότητα θα είναι περιορισμένη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα Χανιά

Ηλιοφάνεια προβλέπεται στα Χανιά σε όλη σχεδόν τη διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές ώρες μόνο θα επικρατήσει αραιή συννεφιά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Στα Σφακιά

Αραιές νεφώσεις σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στον Άγιο Νικόλαο

Αίθριος καιρός σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Τις πρωινές και απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 έως 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην επικράτεια

Στην ανατολική Στερεά και Εύβοια, την Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς τις πρώτες πρωινές ώρες στην Εύβοια μεμονωμένες καταιγίδες.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με πιθανότητα τοπικών βροχών στη δυτική Πελοπόννησο.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στα νοτιοανατολικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα βόρεια θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στα δυτικά και στα νησιά του Αιγαίου τους 24 με 26 βαθμούς και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου

Στο νότιο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο καθώς και στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 6 και βαθμιαία τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για την Πέμπτη, 6 και την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου

Στα νοτιοανατολικά ηπειρωτικά, τις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με πρόσκαιρες τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη.

Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις πρόσκαιρα πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 και πιθανώς στο Αιγαίο τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα βόρεια.

Προοπτική για το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες στα νότια και πιθανότητα τοπικών βροχών στην Κρήτη.

Από το βράδυ και από τα βορειοδυτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα Ιόνιο 3 με 4 και στο Αιγαίο 4 με 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.