Ηλικιωμένο ζευγάρι στη Μεσαρά με κορωνοϊό – Βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό

9:46 π.μ. - Σάββατο, 8 Αυγούστου 2020
09:08 π.μ. - Σάβ, 08/46/2020
Image: Ηλικιωμένο ζευγάρι στη Μεσαρά με κορωνοϊό – Βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό

Σε χωριό του Δήμου Φαιστού εντοπίζονται δύο νέα κρούσματα

Δύο νέα κρούσματα κορωνοϊού επιβεβαιώθηκαν στο Ηράκλειο και βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό

Με ήπια συμπτώματα μεταφέρθηκε στο ΠΑΓΝΗ ένα ζευγάρι ηλικιωμένων και συγκεκριμένα ένας άνδρας 85 ετών και μία 79χρονη γυναίκα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ένα ζευγάρι το οποίο ήρθε από την Αθήνα και μένει σε ένα μικρό χωριό του Δήμου Φαιστού και αρχικά εμφάνισε ήπια συμπτώματα με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο ΠΑΓΝΗ και να υποβληθούν και οι δύο σε τεστ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα τεστ βγήκαν θετικά και λόγω των ήπιων συμπτωμάτων που παρουσιάζουν δεν παρέμειναν στο νοσοκομείο, αλλά επέστρεψαν στο σπίτι τους και βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, στην πολυήμερη παραμονή του ζευγαριού στο χωριό, είχαν συχνές κοινωνικές επαφές στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού και είχαν παρευρεθεί στην εκκλησία, σε καφενεία αλλά και σε κοινωνικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Όπως γίνεται κατανοητό, υπάρχει εύλογη αναστάτωση στους κατοίκους του χωριού, οι οποίοι ζητούν να κινηθεί άμεσα διαδικασία ιχνηλάτησης των κρουσμάτων από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ και την Πολιτική Προστασία.

Από την πλευρά του ο Δήμος, έχει ξεκινήσει διαδικασία προληπτικής απολύμανσης του χωριού, ώστε να μειωθεί το ιικό φορτίο.

neakriti.gr