Η Χ. Χατζημαρκάκη στον Ηχώ 99,8 περί…συνεδρίου και δημοτικής βιβλιοθήκης

1:03 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2023
01:08 μ.μ. - Τετ, 16/03/2023
Image:  Η Χ. Χατζημαρκάκη στον Ηχώ 99,8 περί…συνεδρίου και δημοτικής βιβλιοθήκης

Το παλιό Δημαρχείο Ιεράπετρας έχει μετατραπεί πλέον σε έναν χώρο πολιτισμού που αξίζει να επισκεφθούμε, δηλώνει η αντιδήμαρχος

Αναφορικά με το συνέδριο για τον Μανώλη Πρατικάκη και τη δυσαρέσκεια που εξέφρασε με ανακοίνωσή της η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου για τη στάση του δήμου απέναντι στην όλη διοργάνωση, αλλά και στην παραίτηση από τη θέση του Τακτικού Μέλους της Δημοτικής Επιτροπής Διαχείρισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιεράπετρας του κ. Π. Μυλωνάκη, μίλησε στον Ηχώ 99,8 η αντιδήμαρχος κα Χρύσα Χατζημαρκάκη.

Πιο συγκεκριμένα για το συνέδριο επεσήμανε ότι οι αρμοδιότητες του δήμου είναι συγκεκριμένες  και στο πλαίσιο αυτό είχαν κάθε πρόθεση να βοηθήσουν στη φιλοξενία συνέδρων αν και εξ αρχής δεν ήταν ακριβής ο αριθμός εκείνων  που θα συμμετάσχουν. Όσο για τη συναυλία η πρόταση του δήμου, σε σχέση πάντα με τις δυνατότητές του, ήταν συγκεκριμένη αλλά δεν ικανοποίησε την παραγωγή που δεν την έκανε αποδεκτή και έτσι ακυρώθηκε. Η κα αντιδήμαρχος σημείωσε  ότι ο δήμος είναι αρωγός σε κάθε εκδήλωση που προάγει τον πολιτισμό και σε κάθε περίπτωση είναι δεδομένος  ο σεβασμός απέναντι στον κ. Μανώλη Πρατικάκη και το έργο του.

Σε ότι αφορά την παραίτηση μέλους της Επιτροπής Διαχείρισης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Ιεράπετρας ανέφερε καταρχάς ότι η Δημοτική Βιβλιοθήκη όπως και το Ψηφιακό μουσείο που εγκαινιάστηκαν τις προηγούμενες ημέρες παρουσία του Σεβασμιότατου κ.κ. Κυρίλλου, είναι σημεία αναφοράς για την Ιεράπετρα  και το παλιό Δημαρχείο έχει μετατραπεί πλέον σε έναν χώρο πολιτισμού μετά από παρεμβάσεις άνω των 500.000 ευρώ. Προτρέποντας μάλιστα τον κόσμο να τα επισκεφθεί, να ξεναγηθεί στο μουσείο και  να δανειστεί βιβλία. Προσωπικό υπάρχει για να εξυπηρετήσει τους επισκέπτες, ανέφερε για να προσθέσει. Ειδικότερα για τη βιβλιοθήκη συστάθηκε μια Επιτροπή για να συνεδριάζει και να αποφασίζει   για κάποιες δράσεις στον συγκεκριμένο χώρο. Η Επιτροπή δεν έχει συνεδριάσει ποτέ. Δικαίωμα κάθε μέλους να πράξει όπως επιθυμεί. Ο πρόεδρός της παραμένει σύμβουλος του Δημάρχου και τον ευχαριστούμε για την συμβολή του. Δεν ξεχνάμε και τη συμβολή της Μορφωτικής Στέγης Ιεράπετρας. Η λειτουργία της βιβλιοθήκης είναι υπό τον δήμο, υπάρχει τμήμα παιδείας, προϊστάμενος, αντιδήμαρχος και βέβαια ο Δήμαρχος, είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ την κα Χατζημαρκάκη