Η σχολική εφημερίδα του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας είναι γεγονός!

11:59 π.μ. - Δευτέρα, 14 Μαρτίου 2022
11:03 π.μ. - Δευ, 14/59/2022
Image: Η σχολική εφημερίδα του 2ου Γυμνασίου Ιεράπετρας είναι γεγονός!

Στα πλαίσια της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων και του θεματικού άξονα «Διοικητική Λειτουργία – Σχολείο και Κοινότητα» ξεκίνησε η δράση «Σχολική εφημερίδα»

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ 2ΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ: ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Στα πλαίσια της αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων και του θεματικού άξονα «Διοικητική Λειτουργία – Σχολείο και Κοινότητα» ξεκίνησε η δράση «Σχολική εφημερίδα». Βασικές επιδιώξεις της εν λόγω δράσης ήταν η εξωστρέφεια-διάχυση καλών πρακτικών που εφαρμόζονται από τους εκπαιδευτικούς στη σχολική μας μονάδα, η ανάδειξη ζητημάτων που απασχολούν τους/τις μαθητές/τριες μας και η ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ σχολείων & του σχολείου με την τοπική κοινότητα.

Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του πρώτου τεύχους της εφημερίδας του σχολείου μας, δόθηκε έμφαση σε νέες δράσεις που λαμβάνουν χώρα στις σχολικές αίθουσες, αλλά και στις δράσεις που έχουν σχεδιαστεί με σκοπό να ενισχυθούν οι επικοινωνιακές, οργανωτικές και κοινωνικές δεξιότητες των μαθητών/τριών του σχολείου. Η σχολική εφημερίδα είναι ένας ιδιαίτερα εποικοδομητικός τρόπος οι μαθητές να εκφραστούν ελεύθερα, να κινητοποιηθούν, να αναλάβουν καθήκοντα και ευθύνες, να πάρουν πρωτοβουλίες, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, να συνεργαστούν, να συνομιλήσουν με τους συμμαθητές τους αλλά και με άτομα στο ευρύτερο κοινωνικό τους περιβάλλον.

Είμαστε όλοι ιδιαίτερα χαρούμενοι και αισιόδοξοι για τη δράση αυτή.

Ευχόμαστε καλή συνέχεια σε αυτό το όμορφο ταξίδι….

hxonews

Δραστηριότητες κατά του σχολικού εκφοβισμού

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά του σχολικού εκφοβισμού (6 Μαρτίου) και στο πλαίσιο της σχολικής δράσης που αφορά τις σχέσεις μεταξύ των μαθητών, στις 9 Μαρτίου 2022 οι καθηγητές και οι μαθητές του 2ου γυμνασίου Ιεράπετρας πραγματοποίησαν μία σειρά από σχετικές δραστηριότητες. Συγκεκριμένα προβλήθηκαν βίντεο που σχετίζονται με τη σχολική βία, ύστερα από την παρακολούθηση των οποίων οι μαθητές είχαν τη δυνατότητα να προβληματιστούν και να παραθέσουν γραπτώς και ανώνυμα τη δική τους προσωπική εμπειρία. Επιπλέον, τα παιδιά σε συνεργασία με τους διδάσκοντες συνέθεσαν στίχους και έφτιαξαν ζωγραφιές με θέμα τη βία στο σχολείο. Στο τέλος οι μαθητές ενώθηκαν στον εξωτερικό και στον προαύλιο χώρο του σχολείου για να περάσουν μηνύματα που αφορούν την ισότητα των ανθρώπων και την καταπολέμηση της βίας. 

hxonews
hxonews
hxonews