Η Σητεία βουτηγμένη στις λάσπες και στις υποσχέσεις

11:58 π.μ. - Τρίτη, 18 Οκτωβρίου 2022
11:10 π.μ. - Τρί, 18/58/2022
Image: Η Σητεία βουτηγμένη στις λάσπες και στις υποσχέσεις

Αναγκαίος ο νέος αντιπλημμυρικός σχεδιασμός τόνισε στον ΗΧΩ 99,8 ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Σητείας κ. Αϊλαμάκης

Δύσκολες ώρες συνεχίζουν να ζουν οι κάτοικοι στη Σητεία μετά την καταστροφική πλημμύρα της 15ης Οκτωβρίου. Προσπαθούν ακόμα να απομακρύνουν τις λάσπες από τα σπίτια και τα καταστήματά τους, να καθαρίσουν, να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους και να επανέλθουν σταδιακά σε μια κανονικότητα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο πολιτικής προστασίας κ. Γ.Αϊλαμάκη , για πολλούς, οι κόποι μιας ζωής καταστράφηκαν με τη ζημιά που έχουν υποστεί να ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ. Ήδη ξεκίνησε η καταγραφή οικιών και επιχειρήσεων που επλήγησαν. Τμηματικά θα στέλνονται τα αιτήματα και αρμοδίως οι ομάδες καταγραφής από την περιφέρεια και των δήμων θα προχωρούν σε αυτοψία. Παράλληλα και με φωτογραφικό υλικό ή βίντεο δύναται να αποδεικνύεται το μέγεθος της καταστροφής ώστε να δοθεί η ενίσχυση που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και το κυβερνητικό κλιμάκιο που επισκέφθηκε την περιοχή παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας κ. Γιάννη Πλακιωτάκη και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σ. Πέτσα . Και ο Δήμος θα προχωρήσει σε ενέργειες τέτοιες για την οικονομική ανακούφιση του κόσμου, είπε ο κ. αντιδήμαρχος.

Ως προς το που οφείλεται η καταστροφή, ο κ. Αϊλαμάκης είπε ότι σίγουρα μια αιτία ήταν οι πολλές ποσότητες νερού που έπεσαν μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα. Τώρα εάν υπάρχουν κατασκευαστικά θέματα, αυτό θα εξεταστεί ώστε να γίνουν οι ενέργειες εκείνες που απαιτούνται για να γίνουν απαραίτητες παρεμβάσεις ώστε η Σητεία να αποκτήσει μια νέα θωράκιση αντιπλημμυρική. Σε ότι αφορά την απομάκρυνση των οχημάτων από το λιμάνι προς το παρόν δεν μπορούν να γίνουν ενέργειες γιατί θάλασσα ακόμα δεν το επιτρέπει και υπάρχει μεγάλη θολούρα. Το θετικό μέσα σε όλα αυτά είναι ότι δεν χάθηκαν ανθρώπινες ζωές, τόνισε ο κ. Αϊλαμάκης ο οποίος στάθηκε στο κύμα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί αυτές τις ημέρες, ευχαριστώντας όλους όσοι βοηθούν.