Η Π.Υ. Ιεράπετρας ερευνά πληροφορίες για προσπάθεια εμπρησμού στην Παχειά Άμμο

11:07 π.μ. - Δευτέρα, 23 Αυγούστου 2021
11:08 π.μ. - Δευ, 23/07/2021
Image: Η Π.Υ. Ιεράπετρας ερευνά πληροφορίες για προσπάθεια εμπρησμού στην Παχειά Άμμο

Προβληματίζουν οι φωτιές από αναμμένο τσιγάρο ευρύτερα στην Ιεράπετρα - Πρόστιμα 600 ευρώ σε τρεις περιπτώσεις

Η μεγάλη κινητοποίηση και η άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας σε συνεργασία με λοιπές υπηρεσίες, εθελοντές και κατοίκους είχαν ως αποτέλεσμα να αποφευχθούν τα χειρότερα από την πυρκαγιά που προκλήθηκε την περασμένη Παρασκευή την Επισκοπή. Σύμφωνα με τον Διοικητή της Π.Υ. Ιεράπετρας κ. Δημήτρη Καλιοντζή η φωτιά προκλήθηκε από πεταμένο αναμμένο τσιγάρο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης πρωταρχικός τους στόχος ήταν να μην περάσει η φωτιά στην απέναντι πλευρά οπότε θα υπήρχε μεγάλος κίνδυνος για το χωριό της Επισκοπής με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ακριβώς επειδή ήταν πολύ κοντά στο χωριό ζητήθηκε συνδρομή εναέριου μέσου που έφτασε στην περιοχή κάνοντας ρίψεις. Και πάλι βέβαια κοντά στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά υπήρχε οικία ευτυχώς όμως αποφεύχθηκαν τα χειρότερα. Από τη φωτιά κάηκαν 10 στρέμμα χορτολιβαδικής κυρίως έκτασης, ανέφερε, ευχαριστώντας όλους όσοι βοήθησαν.

Ο κ. Καλιοντζής τόνισε ότι θα πρέπει επιτέλους οι πολίτες να ευαισθητοποιηθούν και να συμβάλλον από πλευράς τους ώστε να μην συμβαίνουν τέτοια περιστατικά γιατί ο κίνδυνος για πυρκαγιά είναι μεγάλος. Είμαστε σε αντιπυρική περίοδο, οι κλιματικές συνθήκες στην περιοχή ευνοούν την εκδήλωση και επέκταση οπότε απαιτείται αυξημένη προσοχή από όλους μας. Το τελευταίο διάστημα έχουν επιβληθεί τουλάχιστον 3 πρόστιμα για εκδήλωση φωτιάς από πεταμένο τσιγάρο και πρόστιμο σε εργάτες που έκαναν ηλεκτροσυγκόληση. Μεγάλη προσοχή από όλους γιατί ο κίνδυνος είναι μεγάλος, επανέλαβε ο κ. Καλιοντζής.

Ερωτηθείς στη συνέχεια ο κ. Διοικητής σχετικά με πληροφορίες του Ηχώ 99,8 ότι εξετάζουν πληροφορίες για πρόθεση κάποιου ή κάποιων για εμπρησμό κοντά στην Παχειά Άμμο απάντησε ότι πράγματι σε συνεργασία με την Αστυνομία εξετάζεται μια τέτοια υπόθεση για αυτό και οι κάτοικοι μπορεί να βλέπουν τα οχήματα Αστυνομίας και Πυροσβεστικής να κινούνται στην περιοχή. Δεν θέλησε ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες καθώς οι έρευνες είναι σε εξέλιξη.