Η προτομή της Μαρίας Λιουδάκι κοσμεί την είσοδο του παλιού Δημαρχείου Ιεράπετρας

11:11 π.μ. - Σάββατο, 28 Δεκεμβρίου 2019
11:12 π.μ. - Σάβ, 28/11/2019
Image: Η προτομή της Μαρίας Λιουδάκι κοσμεί την είσοδο του παλιού Δημαρχείου Ιεράπετρας

Προσεχώς στο κτίριο θα μεταφερθεί η Βιβλιοθήκη

Η Περιφέρεια χρηματοδότησε την Εταιρεία Τεχνών και Γραμμάτων και η Μορφωτική Στέγη Ιεράπετρας επιμελήθηκε τη δημιουργία της προτομής της Ιέρειας των Γραμμάτων Μαρίας Λιουδάκι,που απο απόψε κοσμεί την είσοδο του παλιού Δημαρχείου όπου και θα εγκατασταθεί προσεχώς η Βιβλιοθήκη Ιεράπετρας. Η προτομή φιλοτεχνήθηκε απο δυο σπουδαίους Καλλιτέχνες του τόπου μας τον Μιχάλη Βουζουνεράκη και τον Nigel Ratcliffe που αν και Άγγλος δηλώνει με Ψυχή Κρητικός μετα απο τόσα χρόνια εδώ και μάλιστα Κριτσώτης.

hxonews

Ευχαριστούμε ολόψυχα το Δήμαρχο και όλο το Δημοτικό Συμβούλιο για την ομόφωνη απόφαση τοποθέτησης της προτομής,την εταιρεία Αφοι Βουζουνεράκη και το Μιχάλη Βουζουνεράκη ,τον Nigel Ratcliffe,την Περιφέρεια Κρήτης και την Εταιρεία Τεχνών και Γραμμάτων για την καθοριστική συμβολή τους στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Oπως έλεγε και η Φωτισμένη δασκάλα και λαογράφος Μαρία Λιουδάκι:«Μορφωμένος είναι αυτός που βλέπει γύρω του συνανθρώπους του, που πονεί για τη λύπη τους και χαίρει για τη χαρά τους. Μορφωμένος είναι κάτι το θεϊκό. Είναι ο Θεός που κατοικεί μέσα στον άνθρωπο».

hxonews

Ευελπιστούμε η Βιβλιοθήκη της πόλης να γίνει χώρος πολιτισμού,τροφή σκέψης και ξεκούραση ψυχής ,γνώση όχι δεδομένων αλλά αξιών,γιατί όπως έλεγε ο Αδαμάντιος Κοραής:«Πολιτεία που δεν έχει σαν βάση της την παιδεία, είναι οικοδομή πάνω στην άμμο».