Η πρόταση Α. Πανταζή για τη λειτουργία της Αγίας Φωτιάς

12:55 μ.μ. - Πέμπτη, 11 Μαΐου 2023
12:05 μ.μ. - Πέμ, 11/55/2023
Image:  Η πρόταση Α. Πανταζή για τη λειτουργία της  Αγίας Φωτιάς

7 μήνες από το τραγικό συμβάν δεν έχει υπογραφεί καμία σύμβαση για μελέτες ή έργα προστασίας

Με αφορμή το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης « Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ.. Αργύρης Πανταζής μίλησε στον Ηχώ 99,8.

Σύμβαση για εκθεσιακό κέντρο στην Ιεράπετρα

Πιο συγκεκριμένα ένα θέμα ήταν η έγκριση σύναψης Προγραμματικής Σύμβασης Δήμου Ιεράπετρας με το «Δίκτυο πόλεων για τη βιώσιμη ανάπτυξη και κυκλική οικονομία» με διακριτικό τίτλο «ΒΙΩΣΙΜΗ ΠΟΛΗ», για την Πράξη «Τεχνική υποστήριξη σε Μελέτη Εκθεσιακού-Συνεδριακού Κέντρου Ιεράπετρας». Το εκθεσιακό κέντρο θα γίνει στον χώρο της ΑΓΡΕΞ. Όπως είπε ο κ. Πανταζής, πρόσφατα το Υπουργείο Ναυτιλίας με πρωτοβουλία του Υπουργού Γ. Πλακιωτάκη εξασφάλισε χρηματοδότηση περίπου 252 χιλ. ευρώ για τη μελέτη. Εκείνο που προβληματίζει είναι ότι ο Δήμαρχος και στελέχη της δημοτικής αρχής δηλώνουν δημόσια ότι η μελέτη σε ένα μεγάλο βαθμό είναι έτοιμη. Πως γίνεται αυτό όταν η προγραμματική σύμβαση εγκρίθηκε χθες. Θα πρέπει να ακολουθούνται οι διαδικασίες.Η μελέτη πάντως αναμένεται σύμφωνα με όσα προβλέπονται να παραδοθεί σε 10 μήνες και θα πρέπει να παρακολουθείτε ώστε να μην υπάρχουν καθυστερήσεις όπως σε άλλη περίπτωση όπως αυτή του παραλιακού μετώπου. . Παρά τους παραπάνω προβληματισμούς ψήφισαν θετικά στην έγκριση της προγραμματικής σύμβασης

Διαχείριση αδέσποτων ζώων συντροφιάς

Ακόμη ένα θέμα ήταν η Έγκριση Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς με εισήγηση της αντιδημάρχου Μ. Ρουμελιωτάκη. Όπως είπε ο κ. Πανταζής όταν ήταν αντιδήμαρχος με αρμοδιότητα και στην διαχείριση των αδέσποτων ζώων είχαν βάλει την αρχή για τη διαχείριση του θέματος. Χθες το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε δεν έχει διαφορές με αυτό που είχε προταθεί την περίοδο που ο ίδιος ήταν αντιδήμαρχος. Η πρόταση που ως παράταξη κατέθεσαν χθες ήταν να υπάρχει μια κινητή μονάδα στειρώσεων, ένα ειδικό όχημα με συγκεκριμένο εξοπλισμό και οι εθελοντές που κάνουν στειρώσεις να μπορούν να μεταφερθούν στην πόλη και τα χωριά και να κάνουν τις στειρώσεις. Στο συγκεκριμένο θέμα καταψήφισαν θεωρώντας ότι έπρεπε να έχουν γίνει βήματα μπροστά.

Αγία Φωτιά

Η Αγία Φωτιά και το πως προστατευτούν οι κάτοικοι, πως θα λειτουργήσει επιχειρηματικά η περιοχή, μιας και μπήκαμε στην τουριστική περίοδο αλλά και πως θα γίνεται η πρόσβαση προς τη θάλασσα μετά το τραγικό συμβάν με την κατάπτωση βράχου που είχε ως συνέπεια μια τουρίστρια να χάσει τη ζωή της, τέθηκε επίσης στη συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου. Ο κ. Πανταζής υποστήριξε ότι οι επιχειρήσεις και η παραλία πρέπει να λειτουργήσουν όμως για να γίνει αυτό θα πρέπει να γίνουν κάποιες κινήσεις. Οφείλουμε, είπε, να έρθουμε σε επαφή με ειδικούς επιστήμονες και πχ να χαραχθούν μονοπάτια για να διασφαλιστεί η προσβασιμότητα από άλλο σημείο από το υφιστάμενο. Να εκμισθωθούν χώροι από τον Δήμο για στάθμευση των οχημάτων ώστε να μην σταθμεύουν στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία και από πάνω είναι το επικίνδυνο σημείο με τους βράχους. Να γίνει ανάπλαση του υφιστάμενου δρόμου. Παράλληλα από τους μελετητές να αξιολογηθεί άμεσα η κατάσταση με τους βράχους και να γίνουν προτάσεις για το τι μέτρα πρέπει να παρθούν για την προστασία της περιοχής. Δεν έχει γίνει τίποτα από τη δημοτική αρχή, δεν έχει υπογραφεί κάποια σύμβαση, τόνισε μεταξύ άλλων.