Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνεχίζεται

1:01 μ.μ. - Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022
01:03 μ.μ. - Τετ, 16/01/2022
Image: Η προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής στη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνεχίζεται

Η μεγάλη ευαισθητοποίηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Ιεράπετρας γύρω από το ζήτημα των αδέσποτων ζώων συντροφιάς της περιοχής μας, έχει αποφέρει καρπούς

Αυτό το αποδεικνύουν, αφενός μεν τα νούμερα , καθώς μέσω του προγράμματος των εθελοντικών στειρώσεων τα τρία τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα έχουμε στειρώσει 1488 ζώα (σκύλους -γάτες), έχουν υιοθετηθεί πάνω από 200 σκυλιά , έχουμε υπογράψει πάνω από 90.000€ συμβάσεις με ιδιώτες Κτηνιάτρους που αφορούν περίθαλψη και προμήθεια ζωοτροφών και αφετέρου, η θέση που κατέχουμε πανελλαδικά ως προς τη διαχείρισή τους,(όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας στις 17/01/2022 είμαστε στους Δήμους με τις βέλτιστες για τα φιλοζωικά δεδομένα της χώρας μας , πρακτικές και δράσεις ).

Στο πλαίσιο λοιπόν μιας σωστής και αποτελεσματικής διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς συνεχίζουμε την προσπάθειά μας και αυτήν τη χρονιά ξεκινώντας με το πρόγραμμα εθελοντικών στειρώσεων και συνεχίζοντας με την ανάθεση “Προμήθειας ζωοτροφών για αδέσποτα ζώα συντροφιάς ”αξίας 8507,64€ την οποία υπέγραψε ο Δήμαρχος κ. Καλαντζάκης στις 02/03/2022.

Με την ευκαιρία αυτή θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΚΤΗΝΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΟΥΣ του Συλλόγου Forderverein Arche Noah Krete e.V.k. που συμμετέχουν στο πρόγραμμα των εθελοντικών στειρώσεων που πραγματοποιείται στο Δήμο μας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι τόσο η βοήθεια μας στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, όσο και η ευαισθητοποίηση των Δημοτών μας ως προς τη σωστή αντιμετώπιση που χρειάζονται τα αδέσποτα ζώα και όχι μόνο. Η προσπάθειά μας συνεχίζεται………….

Η Αντιδήμαρχος

Μαρία Ρουμελιωτάκη

φωτογραφία αρχείου