Η προοπτική για το μέλλον της Ιεράπετρας και οι προτάσεις για περιβάλλον και καθαριότητα από τον Α. Πανταζή

12:49 μ.μ. - Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023
12:09 μ.μ. - Τρί, 05/49/2023
Image: Η προοπτική για το μέλλον της Ιεράπετρας και οι προτάσεις για περιβάλλον και καθαριότητα από τον Α. Πανταζή

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γ. Γουλιδάκη μιλά στον Ηχώ 99,8

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» κ. Αργύρης Πανταζής και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιάννη Γουλιδάκη φιλοξενήθηκε σήμερα στον Ηχώ 99,8 σε μια συνέντευξη για το πως βλέπει την επόμενη μέρα στον Δήμο και ποιες οι προτάσεις τους. Στάθηκε καταρχάς σε θέματα περιβαλλοντικά, οδοποιίας και πολιτικής προστασίας. Μίλησε για την καθαριότητα στον δήμο λέγοντας ότι η Ιεράπετρα παίρνει βραβείο ανοργανωσιάς στον τομέα αυτό με πολλά παράπονα από κατοίκους και εικόνες που πολλές φορές δεν τιμούν κανέναν. Αναφορά και σε έργα, όπως αυτό της κεντρικής πλατείας σημειώνοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις ως παράταξη έχουν ταχθεί υπέρ των προτάσεων της δημοτικής αρχής. Όμως θεωρούν πως έχει μεγάλη σημασία η ποιότητα έργων και υλικών που χρησιμοποιούνται και εδώ η δημοτική αρχή δεν έδωσε τη δέουσα προσοχή. Όπως στο παράδειγμα της πλατείας όπου υπάρχουν αρκετά προβλήματα και επιπλέον έπρεπε να γίνουν κάποιες διορθωτικές παρεμβάσεις από τον εργολάβο και τελικά έγιναν από τον δήμο. Όσον αφορά το έργο του ύφαλου κυματοθραύστη φαίνεται πως έχει αποτύχει και θα διαλύσει η παραλία που έχει δημιουργηθεί. Ακόμη, ως προς το παραλιακό μέτωπο η εικόνα που παρουσιάζει σαφώς δεν είναι η καλύτερη. Ωστόσο θεωρούν ακραία την άποψη ‘’γκρεμίστε το παραλιακό μέτωπο και φτιάχτε το από την αρχή΄΄. Μπορούν σε όλο το παραλιακό μέτωπο να γίνουν παρεμβάσεις βελτίωσης με μελέτη και καλό σχεδιασμό. Η μελέτη που έχει παρουσιαστεί από τη δημοτική αρχή είναι βέβαια σε θετική κατεύθυνση και προτάσεις της παράταξής τους έγιναν δεκτές.

Ο κ. Πανταζής μίλησε για τη ύδρευση λέγοντας ότι η Ιεράπετρας χρειάζεται ένα σωστό διυλιστήριο νερού, φίλτρα φερτών υλικών, απομάκρυνση των αμιαντοσωλήνων με αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων κ.α. σημειώνοντας πως με την παράταξη του Γ. Γουλιδάκη θέτουν ως προτεραιότητα το θέμα του νερού.

Ακούστε εδώ τι είπε ο κ. Πανταζής ο οποίος μάλιστα έκανε καταγγελία ότι εργαζόμενοι εκβιάζονται από τη δημοτική αρχή ότι εάν δεν έμπαιναν στο συνδυασμό ως υποψήφιοι θα τους μετέφεραν σε άλλο εργασιακό πόστο. Μίλησε ακόμη για θέματα υγείας, παιδικές χαρές, τις αναφορές που κατέθεσαν για τρεις υποθέσεις, για να κλείσει με την απόφαση συμπόρευσης με τον κ. Γουλιδάκη.