Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά απόσυρση της ΠΝΠ, ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις

10:08 π.μ. - Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2023
10:07 π.μ. - Παρ, 07/08/2023
Image: Η ΠΟΕ-ΟΤΑ ζητά απόσυρση της ΠΝΠ, ετοιμάζεται για κινητοποιήσεις

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 στις 9.00 το ΠΡΩΙ

Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας στην ΠΝΠ της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που δεσμεύει εργαζόμενους στους ΟΤΑ, μέλη των ενόπλων δυνάμεων και της Πυροσβεστικής για την κάλυψη των κενών στον ΕΚΑΒ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά την απόσυρση του νομοθετήματος, το οποίο χαρακτηρίζει «επαίσχυντο».

Όπως σημειώνει, οδηγοί απορριμματοφόρων θα εκτελούν και καθήκοντα οδηγών ασθενοφόρων, βάσει της ΠΝΠ. Για τον λόγο αυτό, εξαγγέλλει παράσταση διαμαρτυρίας των συνδικαλιστικών στελεχών της ΠΟΕ-ΟΤΑ τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ τονίζει ότι «η σωστή, γρήγορη και εξειδικευμένη άμεση αντιμετώπιση και διακομιδή στο νοσοκομείο των ασθενών που το έχουν ανάγκη δεν είναι δυνατόν να γίνεται από οδηγούς είτε στρατιωτικούς είτε πυροσβέστες είτε οδηγούς βαρέων οχημάτων των Δήμων, παρά μόνο από υγειονομικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους εργαζόμενους».

Και σημειώνει ότι η «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης αποτελεί περαιτέρω υποβάθμιση και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα άμεσης προσφοράς Πρώτων Βοηθειών και Διακομιδής των επειγόντων περιστατικών στα Νοσοκομεία».

ΟΔΗΓΟΙ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΣΤΟ... ΕΚΑΒ!!!

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 στις 9.00 το ΠΡΩΙ

Με προχειρότητα και ανευθυνότητα αντιμετωπίζει η κυβέρνηση, την αδιαμφισβήτητη ανάγκη μόνιμης στελέχωσης των ασθενοφόρων του Ε.Κ.Α.Β., ώστε να μη θρηνούμε ανθρώπους είτε γιατί δεν ήρθε εγκαίρως η πολυπόθητη βοήθεια, είτε γιατί «κατέληξαν» με τρόπο απαξιωτικό για την ανθρώπινη ζωή, σε καρότσες αγροτικών αυτοκινήτων!!!

Η κυβέρνηση μόνο με όρους επικοινωνίας και όχι ουσίας, αντιμετωπίζει τα προβλήματα. Και είναι τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά, ακόμη και θανατηφόρα, που αναγκάζουν την κυβέρνηση να «ασχοληθεί» έστω με την εικόνα εγκατάλειψης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Σύμφωνα με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) που εκδόθηκε χθες προβλέπεται η συγκρότηση μεικτών κλιμακίων στα ασθενοφόρα σε Νησιωτικούς και Ορεινούς Δήμους και στην Κρήτη με… Στρατιωτικούς, Πυροσβέστες και Δημοτικούς Υπαλλήλους, αντί να προχωρήσει σε μόνιμες προσλήψεις προσωπικού.

Ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. θεωρούμε καταρχήν επικίνδυνη την διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης να κερδίσει «χρόνο» εφευρίσκοντας λύσεις «του ποδαριού» μέχρι να «οργανώσει» και σε αυτό τον τομέα την εκχώρηση των υπηρεσιών του Ε.Κ.Α.Β. σε ιδιώτες.

Συνεχίζεται ουσιαστικά τα σχέδιο διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας!!!

Η σωστή, γρήγορη και εξειδικευμένη άμεση αντιμετώπιση και διακομιδή στο νοσοκομείο των ασθενών που το έχουν ανάγκη δεν είναι δυνατόν να γίνεται από οδηγούς είτε στρατιωτικούς είτε πυροσβέστες είτε οδηγούς βαρέων οχημάτων των Δήμων, παρά μόνο από υγειονομικούς κατάλληλα εκπαιδευμένους εργαζόμενους.

Η «πρωτοβουλία» της κυβέρνησης αποτελεί περαιτέρω υποβάθμιση και μάλιστα στον κρίσιμο τομέα άμεσης προσφοράς Πρώτων Βοηθειών και Διακομιδής των επειγόντων περιστατικών στα Νοσοκομεία.

Πέρα του αυτονόητου… δεν είναι δυνατόν να θεωρεί η κυβέρνηση πως υφίσταται πλεονάζον προσωπικό στους Δήμους που θα «αποσπαστούν» από τις υπηρεσίες των Δήμων, δημιουργώντας νέα κενά και προσθέτοντας νέα προβλήματα. 

Γνωρίζουν οι «αρμόδιοι» πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει οδηγούς επαγγελματίες με διπλώματα  Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας που επί το πλείστον, οδηγούν απορριμματοφόρα και βαρέα οχήματα κυρίως για αποκομιδή απορριμμάτων, μπαζών και διαφόρων υλικών για να παραμένουν καθαρές οι «πόλεις». Αυτή η «αποκομιδή» μας αφορά και όχι η «αποκομιδή» ανθρώπων και μάλιστα ασθενών που χρίζουν άμεσης και εξειδικευμένης βοήθειας!!!

Καλούμε όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας να συμμετάσχουν στην ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ που αποφάσισε να πραγματοποιήσει η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. την ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023 και ώρα 9.00 το πρωί έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών ( Βασ. Σοφίας 15 – Αθήνα).

Ζητάμε να αποσυρθεί άμεσα η επαίσχυντη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (Π.Ν.Π.) και να προσληφθούν άμεσα το αναγκαίο προσωπικό στα ασθενοφόρα του Ε.Κ.Α.Β. προκειμένου η Δημόσια Υγεία να παρέχεται με σεβασμό και αξιοπρέπεια στην ανθρώπινη ζωή.

Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.

 Ο Πρόεδρος Νίκος Τράκας                                                                                                                                 Ο Γεν. Γραμματέας Γιάννης Τσούνης

efsyn.gr