Η περιοδεία του Τομεάρχη Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Παππά στο Λασίθι

9:58 π.μ. - Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου 2020
09:02 π.μ. - Τετ, 12/58/2020

Συνέντευξη του Γραμματέα της Ν.Ε. Λασιθίου Γ. Καλλιντέρη στον Ηχώ 99,8

Σειρά επαφών είχε ο τομεάρχης ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Παππάς στο πλαίσιο περιοδείας του στο Λασίθι. Συναντήθηκε με μέλη του Επιμελητηρίου και του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου ενώ το απόγευμα παραβρέθηκε σε σύσκεψη που έγινε στο Καβούσι. Εκεί ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο θέμα του ελαιόλαδου και την κακή φετινή χρονιά. Αργότερα το βράδυ παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή πίτας της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ.

hxonews

-

Ο Γραμματέας της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου κ. Γιώργος Καλλιντέρης μίλησε στον Ηχώ 99,8 για τα συμπεράσματα της επίσκεψης του κ. Παππά αλλά και ποια ήταν τα θέματα που έθεσαν οι φορείς. BOAK, αεροδρόμιο Καστελίου, αγροτικά ζητήματα, διατήρηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας κ.α. ήταν μερικά από τα θέματα τα οποία αναπτύχθηκαν κατά τις συναντήσεις. Ειδικότερα στο Καβούσι έγινε αναφορά και στη χάραξη του ΒΟΑΚ στο τμήμα που περνά από το χωριό. Αλλά και για το Μουσικό Γυμνάσιο Λασιθίου στο Καβούσι η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί. Η συζήτηση εκεί επικεντρώθηκε επίσης στο θέμα του ελαιόλαδου, τις δυσκολίες που αντιμετώπισαν φέτος οι ελαιοκαλλιεργητές και οι επιπτώσεις στην ελαιοπαραγωγή. Καθώς επίσης στις δυνατότητες αποζημίωσης αλλά και σε θέματα οργάνωσης των ελαιοπαραγωγών.

hxonews

-

Σε ότι αφορά την γενικότερη πολιτική κατάσταση της χώρας αυτό που μεταξύ άλλων τονίστηκε ήταν ότι χρειάζεται να γίνουν αλλαγές στον δημοσιονομικό χώρο, να γίνουν μειώσεις στις φορολογίες και να γίνουν αναπτυξιακές επενδύσεις. Καταγράφεται δε ένα πισωγύρισμα σε μεγάλα δημόσια έργα με ότι αυτό συνεπάγεται, είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Καλλιντέρης.

hxonews

-

Τέλος ο αναφέρθηκε στο άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ προς την κοινωνία μέσω και της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για εγγραφές νέων μελών με κεντρικό σύνθημα «Πάρε τον ΣΥΡΙΖΑ στα χέρια σου».

hxonews

-

Ακολουθεί συνέντευξη κ. Καλλιντέρη: