Η Περιφέρεια Κρήτης θα εκπαιδεύσει σχολικές καθαρίστριες και εκπαιδευτικούς

9:44 π.μ. - Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2020
09:09 π.μ. - Πέμ, 03/44/2020
Image: Η Περιφέρεια Κρήτης θα εκπαιδεύσει σχολικές καθαρίστριες και εκπαιδευτικούς

Ο Αντώνης Παπαδάκης Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης στον Ηχώ 99,8

Χρήσιμες συμβουλές για την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό εν όψει και του ανοίγματος των σχολείων, δίνει μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Αντώνης Παπαδάκης Επόπτης Δημόσιας Υγείας Περιφέρειας Κρήτης και Αντιπρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Εποπτών Δημόσιας Υγείας.

Έκανε καταρχάς αναφορά στη μεγάλη συζήτηση που γίνεται τελευταία για τη χρήση μάσκας και εάν τελικά προστατεύει, επισημαίνοντας ότι είναι ένα μέσο προστασίας που μπορεί συνδυαστικά με άλλους παράγοντες να έχει αποτέλεσμα.

Είπε στη συνέχεια ότι η Περιφέρεια Κρήτης πήγε πολύ καλά γιατί οι πολίτες τήρησαν τα μέτρα. Στην πορεία ωστόσο είχαμε το άνοιγμα του τουρισμού, υπήρξε και από τον κόσμο μια χαλαρότητα, δεν προσέξαμε και αυτό συνέβαλε στην αύξηση κρουσμάτων. Η περιφέρεια Κρήτης ήταν εκείνη που πρώτη πανελλαδικά μερίμνησε και εκπαίδευσε εργαζόμενους, στον τουρισμό, τα μέσα μεταφοράς κλπ. Θα αναλάβει τώρα να εκπαιδεύσει και τις σχολικές καθαρίστριες ενώ θα γίνουν ενημερωτικές εκδηλώσεις και για το εκπαιδευτικό προσωπικό. Το κλειδί στην πανδημία είναι η σωστή εκπαίδευση. Στα σχολεία αν τηρηθούν αποστάσεις, γίνονται διαφορετικά διαλείμματα, σωστή χρήση μάσκας, χρήση αντισηπτικών υπάρχει μέριμνα για σωστό φυσικό αερισμό, εκτιμάμε ότι θα πάμε καλά. Έμφαση πρέπει να δοθεί και στο κυλικείο από όπου θα διατίθενται συσκευασμένα τρόφιμα και θα πρέπει να τηρούνται οι αποστάσεις για την αποφυγή συγχρωτισμού, ανέφερε.

Ακούστε εδώ αναλυτικά τον κ. Παπαδάκη: