Η παράταξη Πανταζή ζητά ενημέρωση για Μουσικό Σχολείο Λασιθίου και τμήμα Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας

7:53 π.μ. - Τρίτη, 21 Απριλίου 2020
07:04 π.μ. - Τρί, 21/53/2020
Image: Η παράταξη Πανταζή ζητά ενημέρωση για Μουσικό Σχολείο Λασιθίου  και τμήμα Φυσικοθεραπείας Ιεράπετρας

"Δεν πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος" λέει η παράταξη Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα

Αίτημα για ενημέρωση των ενεργειών για την έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου και του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΕΛΜΕΠΑ με έδρα την Ιεράπετρα.

Το 2019 η θεσμοθέτηση και η χωροθέτηση τόσο του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου, όσο και των δύο νέων τμημάτων του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου (ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.) στο νομό μας, για πρώτη φορά αντιμετώπισε τον νομό Λασιθίου σε ισότιμη βάση με τους άλλους νομούς της Κρήτης, σε θέματα που αφορούν τόσο στην δευτεροβάθμιά όσο και στην Ανώτατη Εκπαίδευση.

Παρόλα αυτά το προηγούμενο διάστημα γίναμε θεατές μίας κατάφορης αδικίας που θίγει άμεσα και τον Δήμο Ιεράπετρας και η οποία εντοπίζεται στην αδικαιολόγητη και άδικη αναστολή λειτουργίας και των δύο προαναφερθέντων εκπαιδευτικών δομών. Μία εκ των οποίων είναι και το τμήμα Φυσικοθεραπείας με έδρα την Ιεράπετρα (ιδρύθηκε με τον Ν. 4610/07.05.2019). Για την αναστολή λειτουργίας των τμημάτων του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. έχει εκφράσει τις δημόσιες διαμαρτυρίες του και το ίδιο το Πρυτανικό Συμβούλιο του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ.

Κατά την διάρκεια των αρχικών επαφών που είχε η Δημοτική Αρχή της Ιεράπετρας με την διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων υπήρξε η δέσμευση ότι θα αξιολογηθούν τόσο τα νεοϊδρυθέντα τμήματα του ΕΛ.ΜΕ.ΠΑ. κατά προτεραιότητα και άμεσα από την Ανεξάρτητη Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘ.Α.Α.Ε) καθώς και οι προϋποθέσεις για την διαδικασία έναρξης λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου την επόμενη σχολική χρονιά.

Γνωρίζοντας ότι, οι συνέπειες της πανδημίας του κορωνοϊού στην οικονομία και στην κοινωνία της χώρας θα είναι πολύ σημαντικές αν και είναι ακόμη αδιευκρίνιστες, δεν θα πρέπει να φέρουν σε δεύτερη μοίρα τις παραπάνω διαδικασίες, δεν πρέπει να χαθεί άλλος πολύτιμος χρόνος τόσο για την έναρξη λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου για το σχολικό έτος 2020-2021, όσο και στις διαδικασίες λειτουργίας του τμήματος Φυσικοθεραπείας με έδρα την Ιεράπετρα το ακαδημαϊκό έτος 2021-22.

Για τα παραπάνω, ζητάμε από τον Δήμαρχο Ιεράπετρας να μας ενημερώσει εγγράφως για τις ενέργειες που έχει κάνει έως σήμερα η δημοτική αρχή, προκειμένου να υπάρξει άμεσα ο απαραίτητος συντονισμός και να δρομολογηθούν εξελίξεις και δράσεις ενημέρωσης των δημοτών.

Στόχος και μέριμνα μας, να αποφευχθεί η συνέχιση της αναστολής λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Λασιθίου στο Καβούσι Ιεράπετρας και αντί αυτής να έχουμε την έναρξη της λειτουργίας του το ερχόμενο σχολικό έτος.

Σε συνεργασία με το ΕΛΜΕΠΑ, άμεσες ενέργειες για την σύνταξη του σχετικού φακέλου για το τμήμα Φυσικοθεραπείας με έδρα την Ιεράπετρα, όπως αυτός ζητήθηκε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι :

Μεραμβελιωτάκης Νικόλαος,

Χατζάκης Σταύρος,

Σαρρής Παναγιώτης (Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας Δ. Ιεράπετρας)

Για την δημοτική παράταξη «Μαζί Αλλάζουμε την Ιεράπετρα» Ο επικεφαλής

ΠΑΝΤΑΖΗΣ Θ. ΑΡΓΥΡΗΣ