Η παιδίατρος Λ. Λουλάκη εξηγεί την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των εφήβων για covid 19

11:47 π.μ. - Τρίτη, 13 Ιουλίου 2021
11:07 π.μ. - Τρί, 13/47/2021
Image: Η παιδίατρος Λ. Λουλάκη εξηγεί την αναγκαιότητα του εμβολιασμού των εφήβων για covid 19

Να μην φοβηθούν οι γονείς δηλώνει στον Ηχώ 99,8

Αναφορικά με τον εμβολιασμό κατά της πανδημίας Covid στις μικρές ηλικίες και ειδικότερα στους εφήβους μιλά στον Ηχώ 99,8 η παιδίατρος κα Λέλα Λουλάκη δίνοντας απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε οι έφηβοι και οι νέοι μπορεί να κολλήσουν κορωνοϊό και να νοσήσουν με ήπια συμπτώματα. Το ζήτημα που προκύπτει είναι ότι μεταδίδουν τον ιό. Κυρίως λόγω στενής επαφής τον μεταδίδουν στα άτομα του οικείου περιβάλλοντός τους, κάποια από αυτά ίσως νοσήσουν ελαφρά ή άλλα να έχουν ακόμη και κακή κατάληξη. Δυστυχώς υπάρχουν τέτοια παραδείγματα.

Οι νέοι και τα παιδιά γενικά είναι συνηθισμένα στους εμβολιασμούς. Τα άτομα μεταξύ 15 -17 είναι μια ηλικιακή ομάδα που έχουν ένα πολύ καλό ανοσοποιητικό σύστημα, αντέχουν στα ερεθίσματα. Για τις πιο μικρές ηλικίες αναμένεται να δοθεί έγκριση πολύ αργότερα και αφού γίνουν δοκιμές. Θα πρέπει λοιπόν αφού δόθηκε και η έγκριση, οι έφηβοι να εμβολιαστούν. Εννοείται βέβαια ότι θα πρέπει να εμβολιαστούν όλοι οι ενήλικες. Υπάρχουν από την άλλη εκείνοι που για κάποιο λόγο δεν εμβολιάζονται είτε από αμέλεια, είτε επειδή δεν θέλουν ή επειδή έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας και ο γιατρός συστήνει τον μη εμβολιασμό. Όμως όλοι αυτοί κινδυνεύουν, τόνισε η κα Λουλάκη

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης σημείωσε. Ξέρουμε ότι έχουν εξαφανιστεί αρρώστιες που ταλάνιζαν την ανθρωπότητα και αυτό το οφείλουμε στον εμβολιασμό. Θυμίζουμε τι έγινε με το εμβόλιο της πολιομυελίτιδας, της ηπατίτιδας Β, του μηνιγγιτιδόκοκκου Β. Ας σκεφτούμε πόσοι έχουν σωθεί. Η ανασφάλεια και ο αρνητισμός σε κάθε τι καινούριο που μπαίνει στη ζωή μας δεν θα βοηθήσουν την ιατρική να προχωρήσει, είπε μεταξύ άλλων.

Ακούστε εδώ ολόκληρη τη συνέντευξη: