Η παιδεία στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας- Εργα ύψους 552.419,36€ στα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας

6:06 μ.μ. - Πέμπτη, 9 Σεπτεμβρίου 2021
06:09 μ.μ. - Πέμ, 09/06/2021
Image: Η παιδεία στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής Ιεράπετρας- Εργα ύψους 552.419,36€ στα σχολεία του Δήμου Ιεράπετρας

Σύσκεψη για την νέα σχολική χρονιά

Με τους Προέδρους της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, κα Μαρία Ρουμελιωτάκη  και κ. Κωνσταντίνο Αστροπεκάκη και με την Πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. κα Μαρία Σακαδάκη συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Ο κ. Καλαντζάκης ενημερώθηκε για όλες τις εργασίες που έχουν συντελεστεί στις σχολικές μονάδες και στους Σταθμούς (ελαιοχρωματισμοί, κτηριακές παρεμβάσεις, ηλεκτρολογικές και υδραυλικές εργασίες κ.α.), ενώ παράλληλα τους πληροφόρησε για την πορεία των δύο νέων μεγάλων έργων που θα υλοποιηθούν άμεσα, την «Επισκευή μονώσεων διδακτηρίων Δήμου Ιεράπετρας» ύψους 262.096,78€ (χωρίς ΦΠΑ) και τις «Παρεμβάσεις στους Παιδικούς, Βρεφικούς, Βρεφονηπιακούς σταθμούς του ΝΠΔΔ «ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. Ιεράπετρας», ύψους 290.322,58€ (χωρίς ΦΠΑ) τα οποία δημοπρατήθηκαν και βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο υπογραφής της σχετικής σύμβασης με τους αναδόχους.

Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας: «Ενημερώθηκα για την προετοιμασία αλλά και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν και καταβάλλονται από τις Σχολικές Επιτροπές και την ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α. εν όψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς και τις ιδιαίτερες ανάγκες που έχουν προκύψει λόγω του Covid-19.

Η παιδεία βρίσκεται στην κορυφή των προτεραιοτήτων της Δημοτικής Αρχής και όλο αυτό το διάστημα παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες που υπάρχουν, συντελέστηκαν μια σειρά από απαραίτητες εργασίες συντήρησης, έτσι ώστε από την πλευρά του ο Δήμος να είναι καθ΄ όλα έτοιμος για την υποδοχή των μαθητών, διατηρώντας τα δημόσια  σχολεία μας λειτουργικά και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε δίπλα σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς υλοποιώντας και δρομολογώντας απαραίτητα έργα, όπως τα παραπάνω, ώστε να διευκολύνουμε την εκπαιδευτική διαδικασία και να πετυχαίνουμε το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα για τους μαθητές μας.

Ευχαριστώ την κα Ρουμελιωτάκη, τον κ. Αστροπεκάκη και την κα Σακαδάκη για το ενδιαφέρον που επιδεικνύουν και για την κοινή προσπάθεια που καταβάλλουμε για την εξασφάλιση των καλύτερων δυνατών συνθηκών μάθησης και διδασκαλίας».