Η Π. Πετράκη υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ στον Ηχώ 99,8 και οι προτεραιότητες για το Λασίθι

12:24 μ.μ. - Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2023
12:02 μ.μ. - Τρί, 21/24/2023
Image: Η Π. Πετράκη υποψήφια βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ - Π.Σ στον  Ηχώ 99,8 και οι προτεραιότητες για το Λασίθι

Τι είπε για ΒΟΑΚ, χάρτη υγείας, εγγειοβελτιωτικά έργα

Αναφορικά με τη συμμετοχή της στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στον νομό Λασιθίου, μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 η κα Πελαγία Πετράκη, πολιτικός μηχανικός, πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου. Λέγοντας αρχικά στην τοποθέτησή της. Είναι τιμή για μένα να είμαι υποψήφια, είμαι πολλά χρόνια στα κοινά και η υποψηφιότητα είναι μια επιβράβευση των προσπαθειών μου. Θα αγωνιστώ για μια καλύτερη ποιότητα ζωής που έχει να κάνει από υποδομές, μέχρι τη δημοκρατία και την ισότητα.

Ανέλυσε στη συνέχεια τις θέσεις της αναφορικά με θέματα που απασχολούν το Λασίθι. Ειδικότερα για τον ΒΟΑΚ είπε ότι είναι υπόθεση του κεντρικού κράτους. Δεν μπορεί η τοπική αρχή να εισέλθει στο θέμα με την έννοια ότι δεν έχει δικαίωμα να κάνει μελέτες, να χρηματοδοτήσει. Είναι εθνική υπόθεση. Το κεντρικό κράτος χρόνια τώρα δεν έβαζε το οδικό δίκτυο της Κρήτης σε προτεραιότητα. Οι όποιες παρεμβάσεως γίνονταν αποσπασματικά και μετά από αφόρητες πολιτικές πιέσεις. Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ξεκινήσαμε συζητήσεις για να κατασκευάσουμε τον ΒΟΑΚ συνολικά ενώνοντας, « κουμπώνοντας» ήδη υπάρχουσες μελέτες με στόχο ένα ενιαίο δίκτυο. Η χάραξη, υπάρχει ήδη, σε πολλά σημεία. Για κάποια τμήματα υπάρχουν μελέτες που είναι ώριμες σε μεγάλο βαθμό αλλά δεν έχει εξασφαλιστεί χρηματοδοτήσεις. Τροποποιήσεις μικρής έκτασης ως προς τη χάραξη μπορούν να γίνουν ώστε να μη θίγονται τοπικές κοινωνίες ή για να γίνουν πιο ήπιες οι συνδέσεις με τα χωριά.

Η κα Πετράκη αναφέρθηκε στη συνέχεια σε εγγειοβελτιωτικά έργα , στην προσαγωγό διώρυγα Μύρτου, στα αρδευτικά δίκτυα του Οροπεδίου Λασιθίου. Αλλά και στο φράγμα στις Χοχλιακές και το φράγμα στον Αη Γιάννη, που θα γίνει μέσω ΣΔΙΤ λέγοντας ότι πρέπει να δούμε τους όρους του ΣΔΙΤ, αν και καλό θα είναι τέτοια έργα να είναι δημόσιου χαρακτήρα, υποστήριξε.

Μίλησε ακόμη για την ενεργειακή κρίση, την ακρίβεια, ενώ στάθηκε στο θέμα υγείας. Τονίζοντας ότι η πολιτική που εφαρμόζεται από τη Ν.Δ. αποδυναμώνει τα νοσοκομεία λόγω μη επαρκούς προσωπικού. Οπότε εκ των πραγμάτων τα οδηγεί σε κλείσιμο. Επί ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε στήριξη των νοσοκομείων του νομού και χρηματοδοτήθηκαν και γιατροί ήρθαν. Αυτή την πολιτική θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα στηρίζοντας ευρύτερα τη δημόσια υγεία και τα περιφερειακά νοσοκομεία.