Η Π. Πετράκη στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο

9:31 π.μ. - Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023
09:05 π.μ. - Τετ, 17/31/2023
Image: Η Π. Πετράκη στις εγκαταστάσεις του ΑΗΣ στον Αθερινόλακκο

Συναντήθηκε με τον διευθυντή, στελέχη του εργοστασίου, καθώς και με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων

Επίσκεψη της υποψήφιας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πελαγίας Πετράκη, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις εγκαταστάσεις του ατμοηλεκτρικού σταθμού στον Αθερινόλακκο. Συναντήθηκε με τον διευθυντή, στελέχη του εργοστασιου καθώς και με εκπροσώπους του Συλλόγου Εργαζομένων.

Επισημάνθηκε η συμβολή του Σταθμού στην ενεργειακή επάρκεια του νησιού, αλλά και η σημαντική συνεισφορά του στην τοπική οικονομία, καθώς απασχολούνται σε αυτόν 87 μόνιμοι εργαζόμενοι και περίπου 40 εποχιακοί.

Λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη ότι υφίσταται κριτήριο εντοπιότητας στις προσλήψεις, το σύνολο των εργαζομένων είτε κατάγεται είτε κατοικεί στις γειτονικές του Σταθμού περιοχές.

Παράλληλα το εργοστάσιο κάνει τις προμήθειες του από τοπικές επιχειρήσεις και έχει θεμελιώσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την τοπική κοινωνία.

Η υποψήφια Βουλεύτρια τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ η διασφάλιση των θέσεων εργασίας, ενώ επισήμανε ότι θα στηριχθεί η προσπάθεια της διοίκησης και των εργαζομένων να παραμείνει ο Σταθμός μάχιμος στην υποστήριξη του δικτύου, αλλά και να αναπτυχθεί σε ένα νέο ενεργειακό μοντέλο που θα καταστήσει τη λειτουργία του ασφαλή, ανταγωνιστική αλλά και βιώσιμη σε μακροπρόθεσμη βάση.