Η ομάδα «Cretan Dynamic Girls» από την Ιεράπετρα κατασκεύασε ρομποτική λύρα και προκρίθηκε στους τελικούς “FIRST LEGO League Greece” στη Θεσσαλονίκη

9:56 π.μ. - Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2024
09:02 π.μ. - Τετ, 21/56/2024
Image: Η ομάδα «Cretan Dynamic Girls» από την Ιεράπετρα κατασκεύασε ρομποτική λύρα και προκρίθηκε στους τελικούς “FIRST LEGO League Greece” στη Θεσσαλονίκη

To 1ο Βραβείο – Innovation Project Award και την πρόκριση στους τελικούς FIRST LEGO League Greece απέσπασε η ομάδα Cretan Dynamic Girls (CDG)) των Edurobots Εκπαιδευτική Ρομποτική – Χριστίνα Λαμπράκη από την Ιεράπετρα

To 1ο Βραβείο – Innovation Project Award και την πρόκριση στους τελικούς FIRST LEGO League Greece που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονικη το διήμερο 9-10 Μαρτίου κατάφερε να αποσπάσει η ομάδα Cretan Dynamic Girls (CDG)) των Edurobots Εκπαιδευτική Ρομποτική – Χριστίνα Λαμπράκη από την Ιεράπετρα, στον Περιφερειακό Διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής FIRST® LEGO® League που πραγματοποιήθηκε (με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και με αρμόδιο Φορέα και Εθνικό Διοργανωτή για την Ελλάδα τον Εκπαιδευτικό Οργανισμό Eduact) το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου από την Eduact, με τη φιλοξενία του Πανεπιστημίου Κρήτης, στην Πανεπιστημιούπολη Βουτών στο Ηράκλειο.

Το φετινό θέμα της διοργάνωσης η οποία διεξάγεται από το 1998 σε 110 χώρες του κόσμου, ήταν η συμβολή των θετικών επιστημών (STEM) στις τέχνες και έτσι τα κορίτσια από την Ιεράπετρα, θέλοντας να αναδείξουν τη μουσική λαϊκή παράδοση της Κρήτης και ταυτόχρονα να τιμήσουν τη μνήμη του συντοπίτη μας, Γεραπετρίτη και πολύ μεγάλου μουσικοσυνθέτη της χώρας μας Γιάννη Μαρκόπουλου που έφυγε πέρυσι από τη ζωή, κατασκεύασαν μια ρομποτική λύρα η οποία προγραμματίστηκε να παίζει το τραγούδι «Μαλαματένια Λόγια».

hxonews

Τα κορίτσια με τη βοήθεια των προπονητών τους Χριστίνας και Αργυρώς Λαμπράκη και Μαρίας Χαλέπη προγραμμάτισαν μια ρομποτική λύρα ώστε να παίζει τις νότες από τα «Μαλαματένια Λόγια».

Τα κορίτσια που απαρτίζουν την ομάδα Cretan Dynamic Girls που διακρίθηκε είναι τα εξής:  Θεοδώρα Μπριλάκη, Νεφέλη Μαυράκη, Έλλη Κωνσταντινίδου, Σταυρούλα Μπλαζαντωνάκη, Μαρία Ορφανάκη, Ελισάβετ Νικηφόρου, Κατερίνα Τράκου, Μυρτώ Δελημπαλταδάκη, Μαίρη Χατζάκη.

«Μόνο περηφάνεια για αυτά τα κορίτσια!» όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η Σχολή τους.

Οι νικήτριες ομάδες του Πανελλήνιου Τελικού, θα εκπροσωπήσουν την χώρα μας στις Παγκόσμιες Διοργανώσεις που θα πραγματοποιηθούν: 17 – 20 Απριλίου 2024 στο Houston, USA FIRST Championship, 14 -17 Μαΐου 2024 στο Bodø, Norway FLL Open European Championship Bodø και τον Ιούλιο 2024 στο Sydney, Australia FLL Open Championship Sydney.

Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/.

Σημειώνεται ότι στους Διαγωνισμούς κάθε χρόνο λαμβάνουν μέρος περισσότερα από 6.000 παιδιά συνολικά. Στο FIRST® LEGO® League Σπάρτη συμμετείχαν 15 ομάδες και συνολικά περισσότεροι από 160 μαθητές και μαθήτριες, προπονητές και εθελοντές.

Οι συμμετέχοντες στη φετινή θεματική που φέρει τον τίτλο MASTERPIECE℠, εστίασαν στον ρόλο που παίζει το STEM στις τέχνες.

Σημαντική ήταν η προσφορά των εθελοντών, οι οποίοι συμμετείχαν ως κριτές, διαιτητές και συνοδοί των ομάδων κάνοντας την εμπειρία του διαγωνισμού μοναδική για τις ομάδες.

Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Κρήτης ήταν ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που πραγματοποιούνται φέτος στην Ελλάδα. Όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες έλαβαν μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής ενώ το 1/2 των ομάδων βραβεύτηκαν για την εξαιρετική προσπάθεια στις διαφορετικές κατηγορίες του Διαγωνισμού. Συνολικά το 1/3 των ομάδων εξασφάλισαν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 9 και 10 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Βραβεία Περιφερειακού Διαγωνισμού Κρήτης FIRST® LEGO® League Ηράκλειο:

Core Values Award

C3094 Robokids

Innovation Project Award

C3052 CDG – Cretan Dynamic Girls

Robot Design Award

C3131 ROBO1oGELRETH

Robot Performance Award

C3111 TechSiti(a)

Motivate Award

C3120 Robonagers

Rising-All Star Award

C3124 ROBOMASTERS

Breakthrough Award

C3027 SmartBricks

Οι ομάδες που προκρίθηκαν για το FIRST® LEGO® League GREECE FINAL στην κατηγορία CHALLENGE είναι οι:C3111 TechSiti(a), C3052 CDG – Cretan Dynamic Girls, C3027 SmartBricks, C3120 Robonagers, C3094 Robokids.