Η ολοκληρωμένη πρόταση Μ. Μαρκόπουλου χωροθετεί το μουσείο Ιεράπετρας κοντά στη ναυμαχία

11:46 π.μ. - Πέμπτη, 8 Ιουνίου 2023
11:06 π.μ. - Πέμ, 08/46/2023
Image: Η ολοκληρωμένη πρόταση Μ. Μαρκόπουλου χωροθετεί το μουσείο Ιεράπετρας κοντά στη ναυμαχία

Εκτιμά οτι είναι ακατάλληλο το οικόπεδο στην οδό Κύπρου

Συλλογής Ιεράπετρας, στο δημοτικό ακίνητο επί των οδών Κύπρου, Μίνωος και Μάνου Κατράκη ήταν ένα από τα θέματα που απασχόλησαν τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ιεράπετρας, την οποία παρακολούθησε ο κ. Μάνος Μαρκόπουλος συνταξιούχος αρχιτέκτονας μηχανικός πρώην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών.

Το γραφείο του είχε ετοιμάσει μια μελέτη για την κατασκευή μουσείου – αρχαιολογικής συλλογής σε συνεργασία με μια ομάδα επιστημόνων. Το σχέδιο έγινε οριστική μελέτη. Η θέση που πρότειναν ήταν αρχικά κοντά στο αρχαίο θέατρο. Για κάποιους λόγους τους οποίους ανέλυσε, δεν προχώρησε αυτό. Η νέα πρόταση χωροθέτησης είναι σε οικόπεδο κοντά στη Ναυμαχία. Η πρόταση αφορά την δημιουργία μουσείου. Επειδή όμως είναι πιο "εύκολο", πιο ευέλικτο, να γίνει αρχαιολογική συλλογή σύμφωνα με την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Λασιθίου, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί για τον σκοπό αυτό. Με τις προοπτικές όμως να γίνει μουσείο να παραμένουν όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η λύση που προκρίνεται είναι το οικόπεδο επί της οδού Κύπρου, που τώρα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης. Ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη πρόταση δεν ενδείκνυται λόγω περιορισμένης έκτασης, μόλις 3 στρέμματα, γιατί είναι ένα φιλέτο μέσα στην πόλη που θα μπορούσε να αξιοποιηθεί αλλιώς.

Ακούστε αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος