Η λειτουργία του Γηροκομείου και νέες σχολικές δομές στις προτεραιότητες της Χ. Χατζημαρκάκη

10:54 π.μ. - Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023
10:10 π.μ. - Πέμ, 05/54/2023
Image: Η λειτουργία του Γηροκομείου και νέες σχολικές δομές στις προτεραιότητες της Χ. Χατζημαρκάκη

Η αντιδήμαρχος οικονομικών και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό "Ιεράπετρα Νέα Πορεία" μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8

Η Χρύσα Χατζημαρκάκη, αντιδήμαρχος οικονομικών και υποψήφια δημοτική σύμβουλος μίλησε σήμερα στον Ηχώ 99,8 για την υποψηφιότητά της και τους στόχους για την επόμενη μέρα στον δήμο. Όπως είπε, μετά από μεγάλη προσπάθεια και δουλειά και τα προβλήματα που ξεπεράσανε όταν παρέλαβαν ως δημοτική αρχή, παραδίνουν πλέον έναν δήμο εύρωστο σε στέρεες βάσεις. Θεωρεί ότι στις προτεραιότητες την επόμενη μέρα εάν εκλεγούν είναι η κάλυψη αναγκών σε σχολικές δομές και πιο συγκεκριμένα ένα νέο κτίριο ειδικού σχολείου και ένα για βρεφονηπιακό σταθμό. Δεν έχουν ανοίξει προγράμματα χρηματοδοτήσεων για τέτοια έργα εκτιμά ότι αυτό θα αλλάξει.

Αναφορά έκανε στη συνέχεια στο νέο Γηροκομείο λέγοντας ότι το έργο κόστισε πάνω 1,5 εκατομμύρια ευρώ, έχει τοποθετηθεί ο εξοπλισμός, εκδόθηκε πρόσφατα η άδεια λειτουργίας και αναμένεται προσεχώς η έκδοση άδειας ίδρυσης. Εκτιμάται ότι πριν το τέλος του έτους θα λειτουργήσει η δομή με όρους που προβλέπονται από τη νομοθεσία και μετά από έγκριση από το δημοτικό συμβούλιο. Σημαντικό ρόλο και την επόμενη μέρα όπως άλλωστε μέχρι σήμερα αναμένεται να έχουν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και ο Περιφερειάρχης. Συμπληρωματικά, ενδεχομένως, και ο σύλλογος φίλων τρίτης ηλικίας. Πρόθεση της παρούσας δημοτικής αρχής, παρά τις αποφάσεις κάποιων που διεκδικούν τώρα την ψήφο μας, είναι να συνεχίσει να λειτουργεί ο υπάρχον ξενώνας που λειτουργεί από τον Σύλλογο φίλων τρίτης ηλικίας, όχι όμως έτσι όπως λειτουργεί τώρα. Είναι βέβαια κάτι που θα αποφασίσει ο σύλλογος.

Κλείνοντας η κα Χατζημαρκάκη είπε ότι εκδόθηκε η δικαστική απόφαση για το θέμα της οφειλής του Δήμου προς τον ΤΟΕΒ σύμφωνα με την οποία απορρίπτεται η δέσμευση των λογαριασμών του δήμου από τον ΤΟΕΒ. Ο Δήμος έπραξε σωστά ακολούθησε την νόμιμη διαδικασία διαχειρίστηκε το θέμα με σοβαρότητα και υπευθυνότητα και η πληρωμή της οφειλής θα γίνει με χρήματα από το αρμόδιο Υπουργείο, είπε η κα Χατζημαρκάκη.