Η Κυβέρνηση της Δεξιάς «σβήνει» από τον πανεπιστημιακό χάρτη το Λασίθι – Αγνοεί και προσβάλλει τους Λασιθιώτες

8:43 π.μ. - Σάββατο, 3 Απριλίου 2021
08:04 π.μ. - Σάβ, 03/43/2021
Image: Η Κυβέρνηση της Δεξιάς «σβήνει» από τον πανεπιστημιακό χάρτη το Λασίθι – Αγνοεί και προσβάλλει τους Λασιθιώτες

Καλεσμένος της εκπομπής "Όλα στη Φόρα" με το Νίκο Δασκαλάκη, ο βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, κ. Μανώλης Θραψανιώτης

Ακραίος σαδισμός της Δεξιάς για τον Έλληνα μαθητή και τον πιο φτωχό γονιό- Επίκαιρη ερώτηση Θραψανιώτη για τα νέα παν. τμήματα στο Λασίθι.

Η στάση της Κυβέρνησης προσβάλλει τους Λασιθιώτες, η ίδια ερώτηση που κατατέθηκε από πέρσι τον Απρίλιο, ουδέποτε απαντήθηκε.

Αγνοήθηκε, καθώς το Υπουργείο είχε ψηλά στην ιεραρχία της πολιτικής του άλλες προτεραιότητες.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ αγνοεί το Λασίθι. Για πρώτη φορά με το ν.4610/2019, επί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ιδρύθηκε το Ελληνικό Μεσογειακό Πανεπιστήμιο και χωροθετήθηκαν και στην ΠΕ Λασιθίου Πανεπιστημιακές Σχολές και Τμήματα με αποτέλεσμα να λειτουργούν ήδη δύο Τμήματα, Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας στον Άγιο Νικόλαο, Επιστημών Διατροφής & Διαιτολογίας στη Σητεία, ενώ είναι σε αναστολή το τμήμα Φυσικοθεραπείας στην Ιεράπετρα και η Σχολή Επιστημών Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού στον Άγιο Νικόλαο.

Η χωροθέτηση των νέων τμημάτων στην ΠΕ Λασιθίου έγινε στο πλαίσιο σχεδιασμού ώστε τα τμήματα που δημιουργούνται να καλύπτουν ανάγκες την Ανώτατης εκπαίδευσης στην Κρήτη και να μην υπάρχει αλληλοκάλυψη με άλλα τμήματα.

Ενώ κατά τη συνάντηση στο Υπουργείο με τους εκπροσώπους της ΠΕ Λασιθίου στην οποία παρεβρέθηκε και ο Υπ. Ναυτιλίας κ. Πλακιωτάκης και ενώ αναγνωρίστηκε από όλους ότι η ΠΕ Λασιθίου είναι καθ’ όλα έτοιμη να αγκαλιάσει και να στηρίξει με τις υποδομές που διαθέτει τα νέο-ιδρυθέντα πανεπιστημιακά τμήματα και υπήρξε δέσμευση ότι θα αξιολογηθούν κατά προτεραιότητα και άμεσα από την ΕΘΑΑΕ, η στάση και η συμπεριφορά της Κυβέρνησης φανερώνει ότι αγνοεί το Λασίθι και το πάγιο αυτό αίτημα του, αγνοεί τις τοπικές κοινωνίες και προσβάλει με τη στάση αυτή τους Λασιθιώτες.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση, με τα νομοθετήματα για την Παιδεία περικόπτει τους εισακτέους στα ΑΕΙ, αλλάζοντας τη βάση και το σύστημα εισαγωγής για πρώτη φορά στην ιστορία εν μέσω σχολικής χρονιάς και εν μέσω πανδημίας, όταν οι μαθητές βρίσκονται για δεύτερη χρονιά μακριά από τα σχολεία και τους καθηγητές τους και όταν, τουλάχιστον το 30%, των μαθητών δεν μπόρεσε να παρακολουθήσει ούτε την τηλεκπαίδευση.

Μια τηλεκπαίδευση που διαφημιζόταν ως δωρεά και που πέρα από τον τρόπο ανάθεσης της, κόστισε 2 εκατομμύρια και παρέδωσε για «χρήση» τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομ. Ελλήνων στη Cisco

Να το ονομάσω αυτό πως;

Να το ονομάσω απλώς αναλγησία;

Να το ονομάσω αδιαφορία για την ελληνική οικογένεια; Ή να το πω ακραίο σαδισμό της Δεξιάς για τον Έλληνα μαθητή και τον πιο φτωχό γονιό;

Γιατί, μη γελιόμαστε, η πιο φτωχή οικογένεια πλήττεται από τη νέα ρύθμιση.

Αυτή δεν θα έχει να πληρώσει περισσότερα φροντιστήρια για να ανταποκριθεί το παιδί της στον εντονότερο ανταγωνισμό, την ίδια ώρα που αναγνωρίζει ως ισότιμα τα διπλώματα των κολλεγίων με τα πτυχία των Πανεπιστημίων. Δηλαδή σπουδάζει όποιος έχει τον «παρά».

Να προσθέσω το «τσεκούρι» στα νυχτερινά σχολεία; Είχαν και αυτοί οι άνθρωποι ένα επιπλέον κίνητρο, την είσοδο σε ΑΕΙ και τους την κόβουν. Τόσο μίσος για το πιο φτωχά στρώματα της κοινωνίας.

Η Δεξιά δεν ξέχασε ποτέ τι σημαίνει Δεξιά. Η ταξική αναλγησία είναι βαθιά χαραγμένη μέσα τους.

Ερωτάτε ο κ. Υπουργός: Τι μέτρα έχετε πάρει μέχρι σήμερα για τη λειτουργία των νέων τμημάτων του ΕΛΜΕΠΑ και ειδικότερα στην ΠΕ Λασιθίου;

Πόσο έχει προχωρήσει η αξιολόγηση των νέων τμημάτων, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του Υπουργείου στη συνάντηση με τους φορείς του Λασιθίου;

Σε τι ενέργειες θα προβείτε ώστε να λειτουργήσουν με βάση την πρόβλεψη του νόμου, τα τμήματα που χωροθετήθηκαν στην Κρήτη μεταξύ των οποίων και στην ΠΕ Λασιθίου.