Η κρίση αξιών στην ευρωβουλή και οι λομπίστες, με τον Σπύρο Δανέλλη

1:03 μ.μ. - Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου 2023
01:01 μ.μ. - Δευ, 30/03/2023
Image: Η κρίση αξιών στην ευρωβουλή και οι λομπίστες, με τον Σπύρο Δανέλλη

Ο πρώην ευρωβουλευτής, υπεύθυνος συντονισμού τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ στον Ηχώ 99,8

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έδωσε μιλώντας στον Ηχώ 99,8 ο κ. Σπύρος Δανέλλης πρώην ευρωβουλευτής, υπεύθυνος συντονισμού τμήματος ευρωπαϊκής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ

Μίλησε για τα λόμπι και την προσπάθεια λομπιστών να εξυπηρετούν διάφορα συμφέροντα με σκοπό να ενημερώσουν τους ευρωβουλευτές. Ενεργούν για τους ενδιαφερόμενες ομάδες ή ενώσεις που εκπροσωπούν και όχι για κρατικά συμφέροντα.

Σχολίασε ότι υπάρχει ένα ζήτημα με κενά που παρουσιάζονται για την εφαρμογή και διασφάλιση της διαφάνειας τα οποία θα πρέπει να ξεπεραστούν, επισημαίνοντας πως πολιτική χωρίς ηθική δεν μπορεί να υπάρξει. Αυτοί που «τρίβουν τα χέρια τους» είναι οι αρνητές του κοινοβουλευτισμού και της δημοκρατίας. Οι αυταρχικοί ηγέτης επιβάλλουν όλο και περισσότερο την αντίληψη ότι η δημοκρατία δεν «περιπατάει» και αυτό θα πρέπει να το προσέξουμε ως κοινωνία, τόνισε.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη συνέχεια στην Κοινή Αγροτική Πολιτική που ναι μεν είναι η μεγαλύτερη κοινή πολιτική της Ε.Ε. ωστόσο όμως υπάρχουν πολλοί πολέμιοι κυρίως από τις βόρειες χώρες, σχετικά με τη διάθεση των χρημάτων από προγράμματα. Εκτίμησε ότι σιγά σιγά επιστρέφουμε στην επανεθνικοποίηση με μείωση της συμμετοχής της Ε.Ε. και αύξηση των ιδίων πόρων του κάθε κράτους με τραγικές επιπτώσεις για τη χώρα μας. Λύση η δημιουργία συλλογικοτήτων, η δημιουργία αγροτικών ενώσεων για από κοινού προσπάθεια επίλυσης των θεμάτων.

Ακούστε εδώ τον κ. Δανέλλη