Η κατασκευή μουσείου στην Ιεράπετρα στο επίκεντρο συνάντησης Καλαντζάκη - Σοφιανού

10:22 π.μ. - Τετάρτη, 10 Μαΐου 2023
10:05 π.μ. - Τετ, 10/22/2023
Image: Η κατασκευή μουσείου στην Ιεράπετρα στο επίκεντρο συνάντησης Καλαντζάκη - Σοφιανού

Τι συζήτησαν ο Δήμαρχος Ιεράπετρας με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων του ν. Λασιθίου για την ανάδειξη των αρχαιοτήτων της Ιεράπετρας

Με την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων του ν. Λασιθίου, κα Χρύσα Σοφιανού, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσης Καλαντζάκης. Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν κοινά θέματα, όπως το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας και του Δήμου Ιεράπετρας για τη β΄ φάση του μεγάλου έργου της ύδρευσης για τη μεταφορά νερού από τις πηγές της Σαρακίνας στην πόλη της Ιεράπετρας, η λειτουργία υδατοδρομίου, η οικία του Ναπολέοντα, η Αρχαιολογική Συλλογή, το φρούριο του Καλέ κ.α.

Κατόπιν, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας σημείωσε τα εξής: «Κοινός μας στόχος αποτελεί η συνεργασία με σκοπό την ομαλή λειτουργία όλων των υποδομών αρχαιολογικού ενδιαφέροντος, αλλά και την υλοποίηση μεγάλων έργων στον Δήμο της Ιεράπετρας. Ως Δημοτική Αρχή υλοποιήσαμε τη δέσμευσή μας και για την προμήθεια και την τοποθέτηση στην Αρχαιολογική Συλλογή νέων φωτιστικών σωμάτων που έρχονται να προστεθούν σε μια σειρά παρεμβάσεων που έχουμε πραγματοποιήσει, προκειμένου να στηρίξουμε την προσπάθεια της αρχαιολογικής Υπηρεσίας για την αναβάθμιση του κτιρίου της Αρχαιολογικής Συλλογής.

Η συνεργασία μας συνεχίζεται και στο θέμα που αφορά το «άνοιγμα» προς το κοινό της Οικίας του Ναπολέοντα, ένα έργο που μελετήσαμε και ολοκληρώσαμε (με την επισκευή και τη συντήρηση του κτιρίου, την προμήθεια και την τοποθέτηση εποπτικού υλικού) και που τώρα ερχόμαστε να στηρίξουμε για άλλη μια φορά. Επιδίωξη μας είναι να καταστεί ο χώρος άμεσα επισκέψιμος από τους πολίτες και τους επισκέπτες της πόλης και έτσι παρά το γεγονός ότι δεν μας «περισσεύει» κανένας εργαζόμενος, λόγω της έλλειψης προσωπικού της αρχαιολογικής Υπηρεσίας η οποία έχει και την ευθύνη των μνημειακών χώρων, θα διαθέσουμε έναν υπάλληλο του Δήμου της Ιεράπετρας, ώστε να λειτουργήσει άμεσα η Οικία του Ναπολέοντα.

Τέλος, αποφασίσαμε με την κα Σοφιανού σύντομα να πραγματοποιήσουμε στο Δημαρχείο της Ιεράπετρας συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα της κατασκευής Μουσείου στην Ιεράπετρα».